Interieurtrends Tips

De beste tips voor een stijlvol thuiskantoor

stijlvol thuiskantoor

Het advies van de overheid luidt: werk allemaal thuis. Genoeg reden om jouw thuiskantoor een upgrade te geven. Wij geven je de beste tips voor en inspirerende home office, waar je hartstikke productief én in stijl kunt werken. 

Allereerst is het belangrijk om een locatie te kiezen. Heb je een groot huis en een aparte ruimte vrij? Lucky you! Als je geen extra kamer hebt, kun je wellicht een hoekje in de woon- of slaapkamer inrichten tot kantoor. Kies liever voor de woonkamer dan voor de slaapkamer, zo behoud je de slaapkamer tot een plek waar je tot rust kan komen. Het is namelijk belangrijk om in tijden van de coronacrisis je werk- en privéleven gescheiden te houden. Zo voorkom je dat je iedere dag tot over je oren in de werkstress zit. Werken aan de keukentafel is dus geen goed idee, tenzij het echt niets anders kan.

Benodigdheden voor een goede thuiswerkplek

  • Een locatie, zoals een aparte ruimte die normaal als washok of rommelkamer fungeert. Heb je geen kamer over? Kies dan een rustig plekje in de woon- of slaapkamer.
  • Voldoende licht, zoals lampen, maar ook daglicht. Zorg dus voor luxaflex of gordijnen, die je open en dicht kunt doen als je last hebt van de zon.
  • Een computer of laptop met internet. 

Stijlvol en comfortabel thuiskantoor

Zo, de basics heb je. Nu is het tijd om van je thuiswerkplek een comfortabele en stijlvolle locatie te maken. Het is natuurlijk verleidelijk om soms op de bank te ploffen met je laptop of in bed te blijven liggen met je computer op schoot, maar dat is niet zo goed voor je rug. Je werkplek zorgvuldig inrichten zorgt voor hogere productiviteit, langere concentratie en een betere fysieke gesteldheid. 

De beste tips voor een stijlvolle home office

Je wil natuurlijk werken in een mooie, stijlvolle omgeving. Vooral als je thuiswerkplek middenin je woonkamer staat, wil je niet dat het rommelig oogt. Lelijke bedrading, een scherm, toetsenbord en grote bureaustoel zijn nu eenmaal niet de mooiste items voor in je huis. Om ervoor te zorgen dat je tóch geniet van het plekje waar je zo’n acht uur per dag doorbrengt, geven wij je de beste tips!

  1. Ga voor kamerplanten

Kamerplanten hebben een positieve invloed op de luchtkwaliteit, en daarmee op je creativiteit, concentratie, productiviteit en (geestelijke) gezondheid. Versier je thuiskantoor daarom met grote, mooie planten. Het oogt niet alleen hartstikke gezellig, maar het heeft dus wel degelijk voordelen! 

Ficus Lyrata (Tabaksplant) kamerplant
  1. Zorg voor gezellig licht

Nu we niet meer op kantoor zitten, mogen we eindelijk zelf de verlichting bepalen. Zeg maar doei tegen de lelijke en felle tl-buizen! Ga voor kerstlampjes, kaarsjes en duurzame sfeerverlichting. Zorg er ook voor dat er daglicht in je thuiskantoor binnenkomt. Gezellig licht zorgt meteen voor meer sfeer. Zo kom je tot rust en ervaar je minder stress dan wanneer je in dat witte ‘hoofdpijn-licht’ zit. 

Ferm Living – Arum – Tafellamp – Zwart – Marmer & Staal
  1. Decoreer rustgevend

Als we niet naar een ver, tropisch land kunnen reizen, moeten we de tropische sfeer maar naar hier halen. Want wie thuis aan het werk is, mag af en toe best een beetje dagdromen. Hang posters, foto’s of schilderijen van rustgevende en kalmerende landschappen of plekken op. Decoreer met gezellige vaasjes, die je bijvoorbeeld hebt meegenomen uit een ver land, mooie kandelaren en geurstokjes. Zorg er in ieder geval voor dat de thuiswerkplek helemaal jouw stijl is, zo is het helemaal geen straf om hier de hele dag ‘vast te zitten’.

Italiaans landschap met parasoldennen – Schilderij van Hendrik Voogd
  1. Zorg voor comfort

Een goede bureaustoel is het halve werk! Je wilt natuurlijk niet de dag eindigen met rug- of nekpijn. Daarom doe je er goed aan om te investeren in een goede stoel. Kies voor een stoel die je kunt verstellen in hoogte en die een arm-, rug- en hoofdsteun heeft. Een ergonomisch exemplaar kun je tegenwoordig helemaal naar je eigen zin maken. Tip: sta af en toe even op van je stoel en draai een rondje of doe een dansje. Te lang stilzitten is natuurlijk niet goed voor je lichaam. Of heb je weleens nagedacht over een stabureau?

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel – Volledig Verstelbaar – Netbekleding – Zwart
Bureau standaard & Ergonomisch stabureau
  1. Ergonomisch is belangrijk

Zoals we al eerder schreven, is het belangrijk om te zorgen voor ergonomische items in je thuiskantoor. Of het nu gaat om het bureau, stoel of de kleinere spullen, zoals een laptopstandaard, muis of toetsenbord. Kies bijvoorbeeld voor en laptopstandaard op ooghoogte. Zo voorkom je dat je te veel naar beneden kijkt en daarmee nekpijn krijgt. Een houten standaard kan mooi en stijlvol zijn, maar eentje die je kan verstellen en aanpassen naar jouw wens, is natuurlijk nóg comfortabeler. Heb je een los computerscherm? Zorg er dan ook altijd voor dat jouw scherm op ooghoogte staat. En wist je dat er tegenwoordig ook ergonomische muizen bestaan? Met een ergonomische muis verminder je de belasting van je pols, arm én schouder. Zo voorkom je dat je uit deze lockdown komt met een muisarm! 

Universele Laptop Standaard – Opvouwbaar 
Trust Sferia – Draadloze Ergonomische Trackball Muis / Zwart