Interieurtrends Woonkamer

Kamerplanten: voor ieder interieur de juiste plant

Kamerplanten voor ieder interieur

Kamerplanten in je huis zijn helemaal hip. Voor ieder interieur zijn wel bijpassende kamerplanten te vinden. Typisch voor een manneninterieur zijn stoere robuuste planten, die weinig verzorging nodig hebben.

Binnenklimaat

Planten in je huis zuiveren de lucht. Ze halen schadelijke stoffen zoals fijnstof uit de lucht en voegen er zuurstof aan toe. Uit onderzoek blijkt, dat mensen met planten om zich heen, een betere concentratie hebben. Grote ondernemers weten dit; kantoortuinen staan vaak vol planten. Een prettig en gezond binnenklimaat, betere concentratie en visueel aantrekkelijk: allemaal redenen om planten toe te voegen aan je interieur.

De juiste plant

Voor je planten gaat uitzoeken, kun je het best eerst je woonsituatie in kaart brengen. Hoeveel ruimte is er? Waar ga je de planten neerzetten. Maak eventueel een tekening of plattegrond als je grote planten overweegt. Bedenk dat planten het slechter doen als ze op de tocht staan, in de volle zon of vlak bij een verwarming. Hou daar in je situatieschets rekening mee. Verder is het handig te bedenken hoeveel tijd en energie je kan steken in het verzorgen van je planten. Ze moeten water en plantenvoeding uiteraard. Vergeet ook niet dat je achtergrondinformatie voor de verzorging van je planten moet opzoeken. Dit kost ook tijd.

Makkelijke planten voor starters

Planten die heel prettig zijn als instapplant zijn vetplanten. Hoe minder je voor ze vertroetelt, hoe mooier ze worden. Het geheim zit hem in de potgrond. Investeer in speciale potgrond voor vetplanten. Hier zit een mengsel van zand en potgrond in. Dit bootst het woestijnklimaat na en daar voelen vetplanten zich heel prettig bij.

De Aloë Vera is een soort vetplant die iets meer uitdaging biedt, maar daar ook veel voor teruggeeft. Goed verzorgd zal de Aloë Vera snel groeien en een prachtig accent aan je interieur toevoegen. Wil je iets anders dan vetplanten, overweeg dan de graslelie. Daarvoor geldt hetzelfde. Beide planten willen eens per week water, maar zijn heel vergevensgezind als je ze een keer vergeet. Ze stellen weinig eisen aan hun standplaats. De Aloë Vera kan zelfs in de volle zon. Als ze eenmaal goed aangeslagen zijn, kun je ze heel gemakkelijk stekken. Hoe leuk zou het zijn om je vrienden en familie een zelf gestekt mini plantje cadeau te geven?