Interieurtrends Keuken

Scandinavische keukens

Een aangenaam en comfortabel interieur creëren kan op verschillende manieren, en met uiteenlopende middelen. Een van de populairste stijlen van dit moment is echter de Scandinavische stijl, die zijn ontstaan vindt in de Noordelijke landen van Europa en al heel wat Nederlandse harten heeft kunnen veroveren.

De Scandinavische stijl onderscheidt zich op veel vlakken van alle andere, maar hoe zorg je er nu voor dat je keuken precies die uitstraling krijgt? Het volgende overzicht helpt je op weg!

scandinavische keuken inrichting

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/510806782718167629/

Een Scandinavische keuken inrichten

Net zoals bij elke woonstijl is het belangrijk dat je je bij de Scandinavische stijl aan een aantal regels houdt, teneinde een mooi en comfortabel resultaat te verkrijgen. Wat je kan doen, en hoe je het moet doen, maakt het volgende overzicht duidelijk:

1. Houd het luchtig en speels

Een Scandinavisch interieur valt meteen op door het gebruik van speelse vormen en frisse kleuren, die terugkomen in zowel de meubelstukken als de decoratie. Tinten zoals beige, lichtbruin, maar ook hemelblauw en uiteenlopende soorten roze maken er de basis van uit. Ook bij een Scandinavische keuken is het belangrijk deze naar voren te doen komen!

2. Stijlvol en rustgevend meubilair

Een tweede belangrijke punt is dat je kiest voor meubilair met een opvallend, rond design. Dat wil zeggen dat je hoekige, zware houten tafels en kasten best vermijdt, en beter kiest voor meubilair dat er verfijnd en enigzins modern uitziet. Onthoud dat het bij een Scandinavisch interieur vooral de bedoeling is om rust te creëren – en dat is met een zware, donkerkleurige eikenhouten tafel nu eenmaal niet zo eenvoudig!

3. De juiste Scandinavische interieur items

Scandinavische keukens zijn ten slotte anders dan eender welke andere stijl keukens, door de uniek decoratie die erin gebruikt wordt. Terwijl een moderne stijl opvalt door het gebruik van strakke lijnen en een minieme hoeveelheid decoratie, en in een klassiek huis vaak een overmaat aan afwerking en versiering aanwezig is, gaat het er in Scandinavische keukens doorgaans helemaal anders aan toe.

Scandinavische interieur items omvatten onder andere rechthoekig kadertjes in uiteenlopende formaten, stijlvol tegen elkaar aan geplaatst. Of sierlijke hanglampen die toch eenvoud uitstralen en op verschillende hoogtes in de ruimte voor verlichting zorgen. Het belangrijkste bij Scandinavische keukens is dat er niet te veel gebruik wordt gemaakt van één enkele stijl of kleur; variatie is troef bij deze stijl, en dat maakt een keuken die zo is ingericht dan ook zo verrassend!

 

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/387591111669702781/