Interieurtrends

Lampen van natuurlijke materialen

lampen van hout


Een nieuwe trend: natuurlijke lampen
Lampen van natuurlijke materialen zijn weer een echte hype in Nederland. Wil je meedoen met de laatste trend op het gebied van wonen en interieur, dan is het aanschaffen van stijlvolle lampen van natuurlijke materialen een must. Deze lampen zorgen voor een gezellige en warme atmosfeer in huis en zijn geproduceerd van natuurlijk materiaal. Maar uit welke materialen kun je eigenlijk kiezen? En welke voordelen hebben lampen van natuurlijke materialen 

Van welke materialen zijn natuurlijke lampen gemaakt?
Qua gebruikte materialen zijn lampen van hout een mooi voorbeeld van lampen die puur natuur zijn. Maar naast lampen van hout kun je ook glaslampen krijgen, verlichting die verwerkt is in kokosbast, stenen materiaal, natuurlijke rieten lampen, pompoen als lampomhulsel, bamboe, et cetera. De keuze en variatie op het gebied van lampen van natuurlijke materialen is dus behoorlijk breed. 

De voordelen van lampen van natuurlijke materialen
Lampen van hout, glas, bamboe, kokosnoten of andere natuurlijke materialen hebben flink wat pluspunten. De grootste voordelen van natuurlijke lampen zijn: 

  • Lampen van hout, riet of bamboe zijn tijdloos en passen in elk interieur. Je kunt met dit oort lampen dus feitelijk alle kanten op.
  • Dit type lampen zorgt voor een traditionele, gezellige en warme sfeer. Tegelijk zijn landelijk-natuurlijke lampen lekker tegendraads en daardoor modern. Wil je opvallen? Dan is de keuze voor verlichting in natuurlijk materiaal een prima optie!
  • Verlichting in natuurlijk materiaal kenmerkt zich door een lange levensduur. Zo gaan lampen van hout lang mee en kunnen ze vaak goed tegen een stootje. Bij lampen van glas is meer voorzichtigheid geboden, maar bij zorgvuldige omgang met de lamp is ook hier het kenmerk dat glaslampen lang meegaan.
  • Doordat het natuurlijke materiaal in de lamp vaak hergebruikt is, is een natuurlijke lamp een milieuvriendelijke keuze. Er hoeven geen nieuwe natuurlijke materialen, zoals hout, riet of bamboe, voor gekapt te worden.
  • Met name bepaalde lampen van natuurlijk materiaal zijn onderhoudsvriendelijk, zoals hout en strak glas. Afnemen met een doekje is vaak afdoende om het materiaal schoon te houden.
  • De keuze qua natuurlijk ontworpen lampen is groot. Zo kun je onder meer kiezen uit hanglampen, staande lampen, tafellampen of wandlampen.

Kies ook voor het comfort en gemak van de vele soorten stijlvolle lampen van natuurlijke materialen die er op de markt zijn. En fleur je huis op door deze een relaxte en warme uitstraling te geven!