Interieurtrends

Gezellig wonen met zelliges tegels

zelliges

Wie wandtegels zoekt, heeft een ruime keuze aan materialen, vormen en kleuren. Met honderden varianten is er voor ieders wat wils.

Tegenwoordig zijn de zelliges tegels erg populair. Deze handgemaakte kleitegels komen oorspronkelijk uit de Arabische wereld. Vooral in Marokko worden ze veel gebruikt.

Handgemaakte schoonheid

Zelliges worden dus met de hand gemaakt. Hierdoor is geen enkele tegel identiek. De vorm en kleur verschilt altijd een klein beetje. Maar net dat maakt deze wandtegels zo mooi. Ze geven karakter aan de ruimte door hun kleine imperfecties.

Wil je deze tegels in huis, maar heb je schrik voor de onderhoudseisen van kleitegels? Geen paniek. Tegenwoordig bestaan er ook keramische varianten. Die zijn veel vlekbestendiger. Ze vragen dus minder onderhoud.

Zelliges in je interieur

Deze wandtegels zijn ideaal als accentmuur. Gebruik ze bijvoorbeeld in de inloopdouche. Of als halfhoge tegelwand in het toilet. Ook als spartwand in de keuken zijn zelliges tegels perfect geschikt.

Door de grote keuze aan kleuren is er altijd wel een model te vinden dat bij je inrichting past. Wit, zwart, geel, groen, blauw … de hele regenboog is aanwezig.

Tips voor de plaatsing van zelliges

Ga je zelliges tegels kopen en plaatsen? Houd dan rekening met deze tips:

  • Bekleed nooit de volledige ruimte met deze tegels. Ze dienen namelijk als accent. Je combineert ze dus best met andere muur- en vloertegels.
  • Mix tegels uit meerdere pakketten om kleurvakken te vermijden.
  • Zelliges zijn ook geschikt voor de bekleding van werkbladen in je keuken.
  • Houd de voeg zo klein mogelijk, dat zorgt voor het mooiste resultaat.
  • Maak de muur proper, droog en vlak voordat je de tegels plaatst.