Interieurtrends Slaapkamer

Breng wat kleurtjes aan in je slaapkamer: de beste kleuren en tips

kleur brengen aan je slaapkamer

De slaapkamer verven als opfrisser

Als je de slaapkamer wilt opfrissen, kun je dit slim doen door de slaapkamer verven te gaan en zo kleur brengen aan je slaapkamer. Wat zijn de beste kleuren als je van plan bent om de slaapkamer verven te gaan? Met de adviezen hieronder kun je direct aan de slag gaan om van jouw slaapkamer en prachtige rustplek te maken.

Een kalmerende kleur: blauw

Blauw als kleur brengen aan je slaapkamer zorgt voor een rustgevende en ontspannende atmosfeer. Volgens onderzoeken is blauwe verf de perfecte verf voor op slaapkamer. Volgens de onderzoeksuitslagen slapen mensen in een blauwkleurige ruimte gemiddeld 7 uur en 52 minuten. Dat is nagenoeg de ideale lengte van een goede en gezonde nachtrust. Blauw heeft een bewezen effect op de hartslag en zorgt voor een kalmerend effect op het hartritme.

Groen: ontspannend voor een lekkere nachtrust

Een bewezen goede kleur brengen aan je slaapkamer kun je ook doen door voor de kleur groen te gaan. De kleur groen geeft direct rust. Groen roept het gevoel op dat je midden in de natuur bent en creëert een gezellige en saamhorige sfeer in de slaapkamer. Het mooie van groen is dat deze kleur in allerlei tinten verkrijgbaar. Van licht- tot donkergroen: er is met groen in de slaapkamer van alles te doen. 

Optimale verduistering: zwart

Heb je problemen om ’s avonds in slaap te komen doordat de kamer te licht is. Dan is het zwart verven van de slaapkamer een idee om de ruimte visueel volledig te verduisteren. Nadelig aan zwart, net zoals grijs of bruin, is daarentegen wel dat de kleur somber overkomt. Maar in elk geval is de kamer lekker donker.

Romantiek en warmte: rood

Als je de romantiek in jouw slaapkamer wat wilt opstoken, is het schilderen van jouw slaapkamer in de kleur rood een goed idee. Rood maakt romantische gevoelens wakker in de mens, ook bij jouw partner, en versterkt gevoelens van intimiteit en genegenheid. De kleur rood komt daarnaast lekker warm en gezellig over.

Luxueus en stoer: zilverkleuren

Hou je van een luxe, stoere en eigentijdse atmosfeer? Verf jouw slaapruimte dan in een zilveren kleur. Deze kleur is lekker modern en stoer. En, ook belangrijk, een kleur die tijdloos is en een lekker luxe sfeer bevordert. Met name in nieuwbouwwoningen en files komt grijs als kleur voor in de slaapkamer goed tot zijn recht.