Interieurtrends Tips

Nieuwe look voor je interieur: ga voor de bohemian interieurstijl

de bohemian interieur stijl

De bohemian stijl – ook wel boho genoemd – is tegenwoordig superpopulair en allerminst saai. Wil je weten wat deze trend precies inhoudt en hoe je van je eigen interieur een urban jungle maakt? Lees dan even mee.

Vanwaar komt de benaming?

De term is afkomstig van de regio Bohemen, een streek die bekend staat omwille van haar zigeunerbevolking. Bohemian stijl staat voor een diverse verzameling van items en levenswijzen uit alle hoeken van de wereld. De levensstijl verwijst ook naar de kunstenaars uit de 19e eeuw, die je een beetje kunt vergelijken met zigeuners wanneer je naar hun onconventionele manier van leven kijkt.

Welke regeltjes volgt een bohemian interieur?

Het antwoord hierop is heel eenvoudig: er zijn geen regeltjes. Je hoeft niet binnen de lijntjes te kleuren. In een bohemian interieur vertelt elk item een apart verhaal. Het is een stijl die niet bang is om patronen, stijlen en kleuren te mixen. Boho is een ontspannen stijl beïnvloed door exotische reizen en speciale vondsten. Natuurlijke materialen en aardse kleuren zijn een must-have. Ze zorgen voor een rustgevend interieur.

Hoe kies je meubelen en accessoires?

Wanneer je ervoor zorgt dat elk stuk een eigen leven heeft en dat de items verzameld zijn uit verschillende werelddelen, dan zit je goed. Combineer dit met unieke, misschien handgemaakte creaties, geverfd textiel en allerhande patronen en je hebt een win-winverhaal. Authenticiteit is hierbij heel belangrijk. Door meubelen te integreren die zich dicht bij de vloer bevinden (lage rugleuningen, kussens, poef, vloerkleden), creëer je verbondenheid met de aarde. Wees niet bang voor overdaad. Too much bestaat niet in een bohemian interieur.

bohemian-interieur-tips

Is bohemian duur?

Het is niet omdat een bohemian interieur exotisch oogt, dat het daarom ook duur moet zijn. Je kan makkelijk een budgetproof interieur met boholook creëren. Heb je al eens aan de kringloopwinkel gedacht? De ideale plek waar invloeden van over de hele wereld verzameld zijn. En bovendien garant voor een budgetproof interieur.

Kom tot rust op je eigen plekje

Bohemian is niet noodzakelijk synoniem van druk. In plaats van felle kleuren, kan je evengoed kiezen voor een rustgevend interieur. Combineer bijvoorbeeld een neutrale basiskleur met veel planten en tropische prints om je woonkamer om te toveren tot een urban jungle.