Interieurtrends

Woontrends 2021: stress verminderen met een rustgevend interieur

een rustgevend interieur

Rustgevend interieur tips

Heb je ook zo’n behoefte aan rust? Door de coronacrisis ervaren veel mensen meer stress. Aan die crisis zelf kunnen we helaas niet zoveel doen. Waar we wel invloed op hebben, is op ons interieur. Zoek je naar rustgevend interieur inspiratie? Wil je in je eigen woning stress zoveel mogelijk verminderen en alles van je af kunnen schudden? Kijk dan in de eerste plaats eens kritisch naar je accessoires. Deze kunnen gezelligheid brengen, maar soms ook vooral onrust. Ruim een aantal overbodige items op. Deze kunnen je interieur namelijk onrustig maken. Kies voor een aantal grote accessoires of hang een echte eyecatcher aan de muur.

Rustgevend interieur inspiratie

Als je rustgevend interieur tips zoekt, denk dan zeker ook aan planten. Natuurlijk probeer je elke dag even echt de natuur in te gaan. Daar kan niets tegenop. Maar ook planten in huis verlagen je stressniveau aanzienlijk. Dit geldt voor het zien van de planten, maar ook voor de verzorging. Geen idee hoeveel gifstoffen er bij jou in de lucht hangen, want dat is per huishouden verschillend. Maar een prachtige Vrouwentong kan wat dat betreft vast geen kwaad. Deze zuivert namelijk de lucht en dat geeft ongetwijfeld meer energie. Heb jij nu totaal geen groene vingers en geeft het verzorgen van planten je alleen maar stress? Kies dan voor afbeeldingen van de natuur. Deze verlagen je hartslag. Denk aan een mooie poster of bijvoorbeeld aan fotobehang.

Rustgevend interieur inspiratie

Koop een Buda Ball

Wellicht overweeg je al een tijdje yogalessen, maar komt er steeds niet van. Er is echter een hele gemakkelijke interieurtip die je heerlijk zen kan maken. Dat is de Buda Ball. Deze verlaagt je stressniveau aanzienlijk. Ideaal toch voor in je slaapkamer, je werkplek of voor in de woonkamer? Ze kosten niet veel, dus het is allicht het proberen waard.

Kies voor zachte verlichting

Kunstverlichting is niet altijd even prettig voor je ogen. Zeker niet wanneer het direct in je ogen schijnt. Je hersenen kunnen zich dan namelijk niet goed ontspannen. Steek wat vaker een kaarsje of een aantal waxinelichtjes aan. Of wat denk je van een mooie sierhaard? Wellicht is dit niet al te praktisch als je nog wat wilt lezen. Neem dan een fijne schemerlamp of kies voor inbouwverlichting die je naar behoeften kunt dimmen.