Badkamer

Welke aspecten verdienen extra aandacht als je een nieuwe badkamer koopt?

badkamerkasten

Sinds dat je je huidige woning een paar jaar geleden hebt gekocht, probeer je ieder jaar de nodige aanpassingen en verbeteringen door te voeren. De vorige bewoners waren reeds op leeftijd en hadden gedurende de afgelopen twintig jaar maar amper geïnvesteerd in het verbeteren van de woning. Zodoende dat je bij de aankoop van het huis reeds bewust was van het feit dat er het nodige gerenoveerd zou moeten worden om de woning te moderniseren en om te toveren in het huis dat jij voor ogen had.

Gedurende de afgelopen jaren ben je daarom jaarlijks aan de slag gegaan om verschillende projecten te realiseren. Zo heb je inmiddels de woonkamer voorzien van een nieuwe vloer en heb je moderne verlichting geïnstalleerd, om deze ruimte comfortabeler en moderner te maken. Ook heb je een nieuwe keuken gekocht om de verouderde versie na meer dan 30 jaar eindelijk van een nodige make over te voorzien. 

Beetje bij beetje moderniseer je iedere ruimte in je woning

Stapje voor stapje neem je verschillende ruimtes onder handen. Een nieuwe lik verf op de muur van de slaapkamer, het moderniseren van de contactdozen waar je dagelijks gebruik van maakt of het bouwen van een nieuwe dakkapel om meer ruimte en licht op de overloop te creëren behoren tot de veranderingen waar je de afgelopen tijd mee aan de slag bent gegaan om het wooncomfort langzaam maar zeker te vergroten. 

De enige ruimte waar je vooralsnog niet mee bent begonnen is de badkamer. Aangezien je deze graag volledig wilt renoveren, iets waar stiekem toch de nodige tijd en planning bij komt kijken, heb je dit vooralsnog steeds op de lange baan geschoven. Dit jaar is er echter geen ontsnappen aan en beetje bij beetje begin je met het plannen van de verschillende opties om jouw badkamer na al die jaren eindelijk van een welverdiende renovatie te voorzien. 

In een nieuwe badkamer zou je graag vloerverwarming installeren

Zo zou je graag de bestaande vloer vervangen door een vloer met vloerverwarming. Aangezien hier toch het nodige bij komt kijken, ben je ook aan het kijken naar de mogelijkheden om ook de wanden gelijk van een nieuwe tegelwand te voorzien, iets wat beter aansluit op het heden. Aangezien het er op lijkt dat er de afgelopen dertig jaar niks is veranderd in de badkamer, is het daarom hoog tijd om er eens goed aan de slag te gaan en deze te voorzien van een nieuw en modern uiterlijk.

Je wilt een nieuw ligbad kopen en ook de huidige douche is na al die jaren zeker aan vervanging toe. Met de enorme hoeveelheid opties die er vandaag mogelijk zijn, ben je er echter nog niet over uit wat de beste keuze is. Kies je voor een moderne inloopdouche of kies je voor een meer klassieke douchecabine? Maar ook hier zijn er uiteenlopende keuzes mogelijk. Zo kun je kiezen uit een standaard douchecabine, maar ook bestaat de mogelijkheid om een iets ruimere ronde douchecabine te installeren.

Ga je met details aan de slag of kies je voor een complete renovatie?

Alvorens een definitieve keuze te maken, is het verstandig om goed te kijken naar de beschikbare ruimte. Als je aanzienlijke aanpassingen wilt realiseren aan je huidige badkamer, is het aan te raden om zorgvuldig te overwegen wat voor mogelijkheden je straks met de beschikbare ruimte kunt verwezenlijken. Kies je voor een grondige renovatie waarbij de hele badkamer vernieuwd wordt of wil je door het aanbrengen van subtiele aanpassingen in de ruimte wat extra voorzieningen organiseren?

Gelukkig heb je vandaag de dag meer dan genoeg keuze om tot een goede beslissing te komen. Het aantal beschikbare accessoires voor een nieuwe badkamer is eindeloos, zodat je er altijd zeker van kunt zijn dat je een goed overwegen besluit kunt maken, zonder overhaast een badkamer in te moeten richten met slechts een beperkt aantal opties.