Tuin

Geef een extra dimensie aan je tuin door een blokhut te plaatsen

blokhut

Toen je afgelopen jaar noodgedwongen je vakantie moest annuleren vanwege de perikelen rondom het coronavirus, was het de eerste keer in vele jaren dat je vrijwel de gehele zomer in eigen land doorbracht. Vanzelfsprekend was de tijd die je thuis doorbracht aanzienlijk meer dan wat je gewend was, zodoende dat je aan de slag bent gegaan om je tuin nieuw leven in te blazen. 

Je hebt flink gewerkt om je terras te vergroten en na jaren achterstallig onderhoud heb je meer dan genoeg tijd gehad om in de tuin nieuwe planten te plaatsen en door middel van het installeren van de nodige tuinverlichting, heb je er ook voor gezorgd dat je gedurende de zomeravonden een stukje vrolijker en comfortabeler gebruik kon maken van het buiten zijn. 

Komende zomer wil je nog iets comfortabeler van je tuin kunnen genieten

Nu het erop lijkt dat komende zomer grotendeels hetzelfde zal zijn, ben je al druk aan het speuren naar de mogelijkheden om verder te gaan in je tuin en deze nog comfortabeler te maken. Als je immers wederom een jaar niet op vakantie kunt gaan, dan kun je er maar beter voor zorgen dat je in ieder geval op een fijne en prettige manier kunt genieten van die lange zomerse dagen. 

Daarom dat je achter in de tuin ervoor wilt zorgen dat je nog iets meer comfort regelt, zodat je daar nog langer kunt genieten van wat de zomer straks in petto heeft. Je zit er daarom aan te denken om een blokhut lessenaarsdak aan te schaffen. Door middel van zo’n blokhut, heb je straks de nodige schaduw voor als de zon iets te fel is, ben je beschermd tegen een gure wind en kun je zelfs tijdens een regenbui toch nog droog in de tuin vertoeven zonder allerhaast naar binnen te hoeven rennen.

De mogelijkheden en toepassingen van een blokhut zijn eindeloos

Een blokhut met lessenaarsdak is de ideale manier om een extra dimensie aan je tuin te geven. Of je de blokhut nu gebruikt als tuinkantoor, schilderatelier of gewoon als opslag voor je tuinmeubilair, de mogelijkheden zijn enorm. Vanwege het aflopende dak (daar komt ook de naam lessenaarsdak vandaan) hoef je bovendien niet bang te zijn dat er regen op je dak blijft staan. De afvoer van regenwater verloopt probleemloos vanwege het schuin aflopende dak. 

Daarnaast zijn de blokhutten leverbaar in verschillende maten en afwerkingen. Kies je ervoor om je blokhut als tuinkantoor te gebruiken, dan zijn er volop mogelijkheden om deze op een degelijke manier te isoleren, zodat je niet bang hoeft te zijn straks aan je bureaustoel vast te vriezen wanneer de temperaturen weer enigszins gaan dalen. 

Vervaardigd van duurzaam vurenhout is een blokhut een welkome aanvulling

De blokhutten zijn gemaakt van duurzaam Zweeds vurenhout. Het ontwerp is modern, waardoor ze een strak uiterlijk hebben. Bovendien kun je zelf kiezen of de overkapping aan de linker- of rechterzijde wordt geplaatst. De impregnatie kan in verschillende kleuren worden uitgevoerd, zodat je er zeker van kunt zijn dat deze aansluit op jouw persoonlijke wensen en qua uiterlijk past bij de rest van je tuin. Op de dakbedekking van EPDM-rubberfolie zit bovendien een garantie van maar liefst tien jaar. Doordat de blokhutten in een Nederlandse fabriek worden vervaardigd, zijn ze daarnaast ook binnen korte tijd leverbaar.