Slaapkamer

De perfecte hanglamp voor in de slaapkamer

We hebben altijd licht nodig in onze woningen, of we nu op zoek zijn naar extra sfeer of naar een praktische lamp waarmee we kunnen zien wat we doen. Voor de slaapkamer is dat niet anders. Natuurlijk kan je een nachtlampje naast je bed plaatsen, maar een indrukwekkende slaapkamer hanglamp geeft de ruimte meteen een stukje meer stijl en uitstraling. Het grote voordeel van deze lampen is dat ze de hele ruimte kunnen verlichten. Zo hul je de hele ruimte in een warm en uitnodigend licht dat perfect bij de rustgevende sfeer van een slaapkamer past. De look en sterkte van deze lamp voor in de slaapkamer is wel afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en wensen.

De juiste look

Een lamp voor in de slaapkamer moet natuurlijk matchen met de rest van je interieur. Laat je in eerste instantie dus leiden door de stijl die in deze ruimte terug te vinden is: industrieel, landelijk, romantisch of modern? Je kunt de vorm en materialen van de lamp afstemmen op de rest van het interieur. Een landelijke of romantische slaapkamer is perfect voor een houten hanglamp of een kroonluchter, terwijl metaal juist perfect is voor de moderne of industriële look. De grootte van de lamp is afhankelijk van de ruimte die je hebt. Heb je een kleine kamer die redelijk gevuld is met accessoires? Houd de look van je hanglamp dan rustig en minimalistisch. Wanneer de rest van je interieur juist erg kalm is, kan je juist voor een eyecatcher gaan.

De juiste sterkte

De slaapkamer is natuurlijk een plek waar je tot rust komt, dus het is belangrijk om daar rekening mee te houden wanneer je een hanglamp voor in de slaapkamer uitzoekt. De functie van een hanglamp is hier anders dan in een woonkamer op keuken. Vraag jezelf vooraf af wat je vooral doet in de slaapkamer. Vind je het fijn om in bed te lezen? Dan is het fijn om een hanglamp te hebben met een redelijk goede sterkte. Dit is ook handig wanneer je iedere dag een nieuwe outfit uitzoekt in deze ruimte. Zo kan je altijd goed zien wat je uit de kast haalt. Ben je iemand die echt alleen maar slaapt en tot rust komt in de slaapkamer? Kies dan voor een slaapkamer hanglamp met een zacht licht voor extra sfeer en gezelligheid.