Slaapkamer

De rol van spiegels in je interieur

kast met spiegel

Een spiegel kan in je woonkamer veel meer zijn dan een gebruiksvoorwerp die je hebt om te kijken of je er goed uitziet. Het kan juist een perfecte accessoire zijn die je kamer ruimtelijker maakt, of zorgt voor meer intimiteit. Je kunt natuurlijk een spiegel kopen om aan de muur te hangen, maar een kast met spiegel is bijvoorbeeld ook een goede optie, omdat deze spiegel de kast kleiner doet lijken in de ruimte waar hij staat.

Ruimtes lijken groter door goed gebruik van een spiegel

Kleine ruimtes lijken met een grote spiegel aan de muur ineens een stuk groter, omdat je delen van de kamer gereflecteerd ziet. Kies je voor een grote verticale spiegel, dan creëer je het optische idee dat er nog een ruimte is, omdat de spiegel dan veel op een deur lijkt. Wil je het echt ruimtelijk aanpakken, plaats dan twee spiegels op wanden die haaks op elkaar staan, dit geeft het effect of je in een zaal bent. 

Een spiegel kan zorgen voor extra licht

Heb je maar één raam en niet veel licht in je kamer? Plaats dan een spiegel recht tegenover dat raam en je krijgt ineens veel meer licht in die ruimte, waardoor deze groter en frisser oogt. Daarnaast kun je een spiegel kopen die lijkt op een raam, waardoor je het gevoel krijgt dat de ruimte een extra raam heeft. Ook dit bevordert de ruimtelijkheid, zeker als je kunt zorgen dat licht uit het echte raam erop valt.

Een spiegel als accessoire

Natuurlijk is er ook niets mis met de aanschaf van een spiegel als accessoire. Je hebt spiegels namelijk in allerlei maten en stijlen. Als je een spiegel vindt in de stijl van je interieur zal die zeker een extra toevoeging zijn in die ruimte. Vaak kiezen mensen ook vaak om deze reden een spiegel omdat het moeilijker (en vaak duurder) is om mooie kunst te vinden die goed in je interieur past.

Smart spiegel

Ben je van de snufjes en wil je graag de laatste gadgets in huis, informeer dan eens naar een zogenaamde ‘smart spiegel.’ Dit is een spiegel met ingebouwd scherm en dient dan eigenlijk als touchscreen. Op die manier kun je je social media of het weer checken terwijl je je haar goed doet.