Slaapkamer Tips

4x meubels die niet kunnen ontbreken in de kinderkamer

Het inrichten van een kinderkamer is een leuke en creatieve bezigheid. Naast het kiezen van een thema en kleuren, is het ook belangrijk om de juiste meubels te kiezen. Je wilt graag dat het een veilige kamer is voor je kind. Maar daarnaast wil je ook dat je kind zich thuis voelt in zijn of haar kamer. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over de meubels die niet mogen ontbreken in de kinderkamer!  

Een fijn bed

Een bed is natuurlijk onmisbaar in elke kinderkamer. Er zijn verschillende soorten bedden verkrijgbaar, maar een meegroeibed is een goede investering. Een meegroeibed kan namelijk worden aangepast aan de lengte van je kind en groeit zo met hem of haar mee. Zo voorkom je dat je vaak een nieuw bed moet kopen. Dit scheelt natuurlijk in de kosten. Daarnaast is het belangrijk om een goed en comfortabel matras uit te zoeken. Zo kan je kind lekker slapen! 

Handige commode

Een commode is een handig meubelstuk om te hebben in de kinderkamer. Het biedt opbergruimte voor kleding, luiers en andere benodigdheden voor je kind. Daarnaast is een commode ook ideaal om je kind te verschonen en aan te kleden. Kies voor een commode met voldoende lades en planken, zodat je alles georganiseerd kunt opbergen. Daarnaast is het leuk om de commode te personaliseren met leuke accessoires en decoratie, zoals een kleurrijk aankleedkussen of stickers in het thema van de interesses van je kind. 

Kast voor opbergruimte 

Een kast is onmisbaar in de kinderkamer om kleding, speelgoed en andere spullen op te bergen. Kies voor een kast met voldoende ruimte en verschillende vakken en planken, zodat je alles overzichtelijk kunt opbergen. Daarnaast is het leuk om de kast te versieren met stickers, verf of behang in een leuk thema of kleur. Dit voegt dan ook echt wat toe aan de kamer. Het is dan niet alleen praktisch, maar fleurt de kamer ook zeker op. 

Bureau en stoel

Een bureau en stoel zijn belangrijke meubelstukken voor oudere kinderen die huiswerk moeten maken of graag tekenen en knutselen. Kies voor een bureau met voldoende werkruimte en opbergruimte voor schoolspullen, zoals pennen, potloden en papier. Daarnaast is het belangrijk om een comfortabele stoel te kiezen die de juiste ondersteuning biedt tijdens het zitten. Zo kan je kind comfortabel spelen, leren of knutselen aan zijn of haar bureau.