Tips

De voordelen van een click pvc vloer op een rijtje

pvc vloeren

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een pvc click vloer. Hierbij is de vloer volledig gemaakt van kunststof en verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven. Doordat de vloerdelen zijn gemaakt van kunststof, zijn deze gemakkelijk te onderhouden en daarnaast zijn ze goedkoop in aanschaf. De dikte van de toplaag is bepalend voor de kwaliteit van de vloer. Een dikke toplaag kan zwaarder worden belast en gaat langer mee. Alle andere dingen die je moet weten over een pvc click vloer lees je hieronder.

In de meest uiteenlopende motieven en kleuren beschikbaar

Pvc vloeren zijn vandaag de dag in allerlei verschillende motieven en kleuren beschikbaar. De delen zijn daarnaast verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes en geschikt voor alle ruimtes in huis. Een pvc vloer zet niet uit en krimpt niet omdat het materiaal geen vocht opneemt en is daarom ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals de keuken en badkamer.

Hoe werkt een pvc click systeem?

Een pvc vloer bestaat uit delen die met een zogenaamde clickverbinding aan elkaar worden bevestigd. Door dit clicksysteem kan de vloer zwevend en zonder lijm worden gelegd, waardoor de panelen gemakkelijk mee te nemen zijn bij een eventuele verhuizing. Het leggen van de vloer is vergelijkbaar met het leggen van laminaat, maar omdat de delen flexibel zijn gaat het leggen wel wat langzamer.

Waaruit bestaat een pvc vloer?

De pvc click delen zijn volledig gemaakt van kunststof, een soort vinyl, en voorzien van een toplaag die verkrijgbaar is in verschillende diktes. Panelen met een dikkere toplaag zijn van betere kwaliteit en hebben over het algemeen een langere levensduur. Een pvc vloer kan dan wel tot 25 jaar meegaan.

De geluiddempende werking van een pvc vloer is een groot voordeel

Een groot voordeel van elke pvc vloer, click of niet, is de geluiddempende werking. Het verminderd omgeving- en contactgeluiden. Een pvc vloer moet op een geëgaliseerde ondergrond worden gelegd om slijtage te voorkomen. Een goede ondervloer heeft ook een geluiddempende werking waardoor dit effect wordt versterkt.

De afwerking en het onderhoud van een pvc vloer

De pvc vloerdelen worden voorzien van een PU- laag. Deze laag biedt bescherming tegen slijtage en geeft de vloer een mooie, matte uitstraling. Na het leggen kun je de vloer nog behandelen met een speciale polish. Dit sluit de naden af en het geeft de vloer een extra beschermlaag. Door deze behandeling jaarlijks te herhalen verleng je de levensduur van de vloer.