Tips

Verminder je jaarlijkse stookkosten met de aanleg van vloerverwarming

vloerverwarming

Daar is weer die gevreesde envelop op de deurmat. Weer een verzoek tot betaling en helaas een stuk meer dan waar je eigenlijk van te voren rekening mee had gehouden. Steeds vaker wordt je geconfronteerd met een energierekening die iedere keer hoger uit lijkt te vallen. Met name in de wintermaanden schieten de kosten zo erg omhoog dat je ieder voorjaar weer met open mond zit te kijken als de nieuwe rekening weer door de bus valt. 

Het is tijd om wat te doen. Er moet een manier zijn om je huis duurzamer te maken, zonder daarnaast aan comfort te moeten inboeten. Een betere isolatie van bijvoorbeeld ramen en deuren schiet je te binnen. Maar ook een andere type verwarming is een optie. Zo heb je bijvoorbeeld gehoord dat complete vloerverwarming steeds meer als kostenbesparende vorm van verwarming wordt geïnstalleerd, terwijl het daarnaast ook voor extra comfort zorgt. Nooit meer koude voetjes namelijk!

Vloerverwarming kan als hoofdverwarming voor je huis worden geïnstalleerd.

Je was al een tijdje bekend met het concept van vloerverwarming, maar je had het idee dat dat vooral voor badkamers was. Dat het concept van vloerverwarming door het hele huis toegepast kan worden en bovendien als hoofdverwarming kan functioneren, dat was echter helemaal nieuw voor je. 

Maar als je de cijfers vergelijkt word je toch steeds nieuwsgierig. De kosten voor het verwarmen van een huis blijken namelijk een stuk lager uit te pakken na installatie van vloerverwarming dan de conventionele radiator verwarming. Het grote verschil zit hem in de temperatuur van het water waarmee beide systemen functioneren. Vloerverwarming functioneert met een veel lagere temperatuur dan de gebruikelijke radiatorverwarming, waardoor je stookkosten vele malen lager uitpakken. 

Een goedkope vloerverwarming kopen is tegenwoordig een van de makkelijkste zaken ter wereld. Je kunt daarnaast heel makkelijk online een pakket samenstellen. Er is volop keuze uit verschillende systemen, zodat je altijd wel het product kunt vinden dat het beste aansluit op jouw woning, jouw wensen en je portemonnee natuurlijk. Afhankelijk van je budget, je type vloer en het aantal vierkante meters waar je vloerverwarming wilt installeren, is er altijd wel een passend systeem voor je te vinden.