Kinderkamer

Een tapijt voor de kinderkamer

De kinderkamer hoort een gezellige plek te zijn waar de kleintjes lekker kunnen slapen, maar ook fijn kunnen spelen. Het is daarom leuk om deze kamer zo vrolijk en uitnodigend te maken voor de kids, aangezien ze hier heel wat tijd door zullen brengen. Een knusse kinderkamer is voor iedereen gezellig, maar hoe maak je deze ruimte nou echt een speelparadijs? Een tapijt doet het altijd goed, al zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een tapijt voor de kinderkamer.

De perfecte vloerbedekking voor in de kinderkamer

Het fijne aan tapijt is dat het een lekker zachte ondergrond is waar de kinderen zorgeloos op kunnen spelen. Toch is niet iedere tapijtsoort geschikt voor de kinderkamer. Denk bijvoorbeeld aan hoogpolige tapijten. Deze voelen natuurlijk heerlijk zacht aan, maar zijn ontzettend lastig schoon te maken. Vooral rondkruipende kinderen zorgen binnen de kortste keren voor rommel op de grond, dus houd het makkelijk voor jezelf door alleen voor een laagpolig tapijt te gaan. De vloerbedekking voor in de kinderkamer moet natuurlijk ook een leuke kleur hebben. Het fijne aan de kinderkamer is dat je alles uit de kast kunt halen op het gebied van kleurtjes en patronen. Je kunt natuurlijk ook gewoon voor een neutrale kleur kiezen. Ook dan is het belangrijk om rekening te houden met spelende kinderen, waardoor een donkerkleurig tapijt veel geschikter is dan tapijten in lichte kleuren. Zo voorkom je vlekken en verkleuringen door eten en drinken, maar ook van verf, kleurpotloden en andere knutselspullen.

Een warme touch met vloerkleden voor in de kinderkamer

Een tapijt is ontzettend sfeervol en gezellig, maar je kunt het ook wat kleiner aanpakken. Zo kan je de kinderkamer ook wat extra gezelligheid geven met behulp van een vloerkleed kinderkamer. Met deze items geef je de ruimte een warm en knus accent en kan je iets meer kleur naar de kinderkamer brengen. Houd de rest van de ruimte lekker rustig en fleur de boel op met een vloerkleed kinderkamer in een felle kleur of met een leuk patroontje. Een vloerkleed kan je bovendien gebruiken om de ruimte wat meer structuur te geven. Creëer bijvoorbeeld een knusse leeshoek door het vloerkleed bij een boekenkast en een fijne leesstoel te plaatsen. Zo kunnen jullie samen de leukste boekjes lezen in een gezellig hoekje voor jong en oud.