Kinderkamer Slaapkamer

Drie toffe ideeën voor een tienerkamer

Voor een tiener is de eigen slaapkamer van groot belang. Hij of zij begint een eigen leventje te leiden en heeft vaak wat minder de behoefte om de hele dag met het gezin te zijn. Wanneer ze vrienden ontvangen doen ze dat liever op hun eigen kamer, dan in de keuken of woonkamer. Ze hebben immers dingen te bespreken die de volwassenen niks aangaan. Ook heeft een tiener een prettige plek nodig om huiswerk te maken. Het is daarom van groot belang dat de tienerkamer een prettige en rustige plek is. Wij delen in dit artikel drie ideeën om die tienerkamer net dat beetje extra te geven.

Een hangmat

Een hangmat is echt niet alleen voor buiten, en echt niet alleen voor zomerse dagen. Een hangmat op staanders is een fantastisch meubelstuk voor een tienerkamer. In de hangmat kan jouw tiener lekker achterover liggen om bij te komen van de lange schooldag. De perfecte plek om een boek te lezen of even lekker naar muziek te luisteren. 

Een hoogslaper

Zeker wanneer jouw tiener een kleine kamer heeft is een hoogslaper een goed idee. Nu jouw kind ouder is, wil het graag meer ruimte voor zichzelf. Je kunt meer ruimte creëren door bijvoorbeeld een bureau onder de hoogslaper te plaatsen. Zodat de plek om huiswerk te maken niet ten koste gaat van de ruimte in de kamer. Een bank onder de hoogslaper is ook een goed idee. Zodat jouw tiener in zijn eigen kamer vrienden kan ontvangen. Ten slotte kun je er ook voor kiezen om alle kastruimte te verplaatsen naar de ruimte onder de hoogslaper. Dit scheelt ook weer een aantal vierkante meters in de kamer zelf.

Een kaptafel

Tieners worden langzaam wat ijdeler en beginnen een eigen routine te creëren met hun haar en bijvoorbeeld de make-up. Als jouw tiener de badkamer lang bezet houdt en graag bezig is met zijn uiterlijk kan een mooie tafel met spiegel op de eigen kamer een uitkomst bieden. Zorg dat er op deze tafel ook genoeg opbergruimte is, zodat alle haarproducten en make-up spullen een eigen plekje kunnen krijgen. Met deze tips heb jij een heerlijke comfortabele tienerkamer!