Woonkamer

Industriële woonkamer inrichting

De woonkamer: het is waar we leven, waar het allemaal gebeurt en waar we erg veel aandacht besteden aan inrichting en decoratie. Er bestaan ontelbare manieren om de ruimte in te richten, maar een industriële inrichting is tegenwoordig wel erg populair. Hoe kan je je woonkamer nu industrieel inrichten, en wat heb je hiervoor nodig? Het volgende overzicht helpt je ongetwijfeld goed op weg!

Een industriële woonkamer inrichting

De woonkamer industrieel inrichten is eigenlijk niet zo ingewikkeld, zolang je maar de juiste keuzes maakt en eendracht besteed aan details. De volgende tips helpen je om je living in géén tijd om te toveren tot een unieke industriële ruimte!

1. Sobere maar warme kleuren

De industriële stijl onderscheidt zich vooral van andere stijlen door het gebruik van unieke kleuren. Flashy en licht zijn er niet bij, en de focus wordt gelegd op warme, schermende kleuren zoals donker beige, verschillende tinten bruin, zwart, enzovoort. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat het deprimerend en donker moet worden, maar dergelijke kleuren moeten wel de basis vormen van het kleurenpalet in de ruimte!

2. De juiste verlichting

Een van de belangrijkste factoren bij het creëren van eender welke stijl is verlichting. Ook bij een industriële woonkamer inrichting is het essentieel dat je de gepaste lampen kiest. Strakke, ingebouwde spots zijn niet bepaald de beste oplossing, terwijl typerende industriële hanglampen met een afgeronde kap zijn dan wel weer ideaal.

Hanglampen zijn zowat het symbool voor een industriële stijl – vaak omdat dergelijke woningen en panden een hoger plafond hebben. Het relatief kille karakter van de ruimte wordt dan een beetje gezelliger doordat de ruimte gevuld wordt met verlichting!

3. Statig meubilair

Nee, het hoeft niet al te luxueus en formeel te zijn, maar zorg er wel voor dat je meubilair niet al te flashy, kleurig of speels is. De stijl heet industrieel voor een reden, en dat houdt in dat je het basic moet houden – ook bij de keuze voor meubilair. Stevige maar toch elegante tafels, leren zetels en eikenhouten kasten in en donkere, warme kleur zijn perfect om je woonkamer een industriële indruk te geven. Deze moeten dan ook de basis vormen van de ruimte!

4. Aandacht voor details

Ten slotte, en dit is een vaak onderschat aspect bij een industriële woonkamer inrichting, is het belangrijk dat je de juiste decoratie kiest. Vaak gaan mensen hun woonkamer met té veel versiering en accessoires uitrusten, waardoor de essentie van de industriële stijl eigenlijk een beetje wordt genegeerd. Eenvoud en soberheid zijn troef, zonder dat het saai wordt.

Kadertjes aan de muur of plantjes en bloemen op de vensterbank kunnen dus wel, maar zorg ervoor dat het niet te véél wordt. Anders staat de eenvoud van het meubilair en de verlichting teveel in contrast met de overmaat aan decoratie – en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Bovenstaande tips helpen je zeker op weg om je woonkamer industrieel in te richten, en zowel het comfort als de uitstraling van de woning een niveau hoger te tillen!