Woonkamer

Een nieuwe eettafel uitzoeken in vijf stappen

nieuwe eettafel

De eettafel is vaak het centrum van de woning. Je komt er met je gezin bijeen om aan te eten. Je doet er een spelletje aan met de kinderen. Je vergadert met je vrijwilligersorganisatie en je ontvangt er je bezoek aan. Grote kans dat de eettafel dus eigenlijk het belangrijkste object in je keuken is. Hoe kies je nou dé perfecte eettafel?

Meten is weten

Als je bepaald hebt waar je eettafel moet komen te staan, dan weet je ook hoe groot die maximaal kan zijn. Met deze informatie ga je naar een woonwinkel. Geen grotere tegenvaller dan een tafel kopen waarbij bij de bezorging blijkt: die past helemaal niet. Eerst met je meetlint aan de slag dus en dan pas op pad.

Rond, vierkant of …

In het ene huis past een ronde tafel beter, in de andere kamer een vierkante. Weer een andere kamer vraagt om een rechthoekige tafel. Hou je van aparte vormen? Kijk dan eens naar een uniekere vorm. Zo heb je bijvoorbeeld eettafels die gemaakt zijn van een boomstronk met grillige vormen. Denk bij de keuze van de vorm van de tafel vooral aan wat bij je past. 

Goede lamp

Lees je de krant aan tafel of wil je vooral dat er een gezellige schemerverlichting is? Een goede lamp boven de tafel is onontbeerlijk. Wil je energiezuinig verlichten? Kijk dan naar ledverlichting. Eigenlijk zijn alle nieuwe lampen zo ongeveer wel voorzien van ledverlichting, dus wellicht hoef je je daar niet te veel in te verdiepen. Kijk daarnaast welke lamp goed bij je tafel past. 

Lekker zitten

Goede stoelen zijn belangrijk. Je zit immers soms uren aan tafel. Vooral als je van uitgebreid tafelen houdt. Een goede stoel maakt dat je geen rugpijn krijgt en je een goede houding hebt. Ga in de winkel op proef zitten zonder jas. Je hebt thuis immers ook geen jas aan.

Ruimte voor iedereen

Met hoeveel mensen zit je gemiddeld genomen aan de tafel? Zit je gemiddeld genomen met zijn tweeën te eten? Dan heb je meer aan een kleine tafel. Hou je van koken en nodig je regelmatig gasten uit om te komen eten? Kijk dan eens naar een tafel die je kunt uitschuiven, zodat je hem groter kunt maken.