Tuin

Brut aluminium voor buiten? Wij lichten het even toe!

nieuwewonen.be

Aluminium profielen worden veel gebruikt voor interieurprojecten, zowel voor binnen als voor buiten. Een van de meest populaire profielen is de rechte koker, hier vertellen wij – de medewerkers van ALUMINIUMvakman – jullie graag wat meer over.

Aluminium kokers op maat. 

Een aluminium koker, ook wel een recht / vierkant buisprofiel genoemd, bestel je bij ons eenvoudig online, in een lengte naar wens. Al onze aluminium kokers zijn van 10 cm tot en met 600 cm direct online te bestellen, zelfs in verstek gezaagd! Je kunt op een product detailpagina simpelweg de gewenste lengte invoeren, waarna de prijs direct berekend & vertoond wordt. Vervolgens kunt u kiezen voor ‘recht afgezaagd’ of ‘verstek gezaagd’ (1 of 2 kanten in verstek) en klaar is kees!

Wat is brut aluminium precies?

De aluminium kokers van ALUMINIUMvakman betreffen ruw (onbehandeld) aluminium. Brut aluminium is dus niet geanodiseerd en/of gecoat. Maar wat houdt dit nu precies in? Nou allereerst is brut aluminium met name geschikt voor binnen plaatsing. Houdt hierbij altijd rekening met het feit dat een nieuw profiel zal glanzen, maar naar verloop van tijd een stuk doffer zal zijn. Dit komt door het ontstaan van een organisch oxidelaagje (beschermlaagje). 

En voor buiten?

Voor buiten adviseren wij altijd geanodiseerd en/of gecoat aluminium. Onbehandelde aluminium kokers kunnen ook voor buitentoepassingen gebruikt worde, maar er zijn diverse factoren die de corrosiebestendigheid van aluminium negatief kunnen beïnvloeden, waaronder ook (vochtige) vervuiling. Om risico’s uit te sluiten, en niet ieder jaar het aluminium schoon hoeven te maken, adviseren wij dus geanodiseerd en/of gecoat aluminium voor buiten?

Voor meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen, maar natuurlijk vindt je op onze website ook uitgebreide (product)informatie. Een aluminium profiel op maat bij ALUMINIUMvakman.nl: Eenvoudig bestellen, snel in huis & scherp geprijsd!