Keuken

Een grote houten tafel in de woonkeuken? Lekker stoer!

Onze keuken is steeds meer een plek waar we samenkomen om de dag te bespreken, en om lekker lang te kunnen tafelen met familie of vrienden. Het is dan ook niet zo vreemd dat de woonkeuken steeds meer in populariteit toeneemt. Deze keukens zijn ruimer van opzet en lenen zich perfect voor een gezellig etentje of een knusse borrel. Een grote houten tafel in de woonkeuken is daarbij vaak het middelpunt. Deze eettafels brengen niet alleen heel veel sfeer in de keuken, maar zijn tegelijkertijd ook heel praktisch. Ze bieden altijd voldoende ruimte voor het hele gezin, of als er onverwachts visite komt. Een grote tafel voor in de woonkeuken is dan ook niet voor niets de trend van dit jaar. Vroeger hadden we liever kleine meubels in ons huis om zoveel mogelijk ruimte te besparen, maar nu mag je lekker uitpakken met een grote houten tafel voor in de woonkeuken.

houten tafel in de woonkeuken

Grote tafel voor in de woonkeuken

Als je graag een grote tafel in de keuken wil, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Niet iedereen heeft namelijk de beschikking over een grote keuken. Is de ruimte wat smaller? Een smalle houten tafel met voldoende lengte is dan een goede keuze. Een grote houten tafel in de woonkeuken komt natuurlijk het mooiste tot zijn recht als deze vrij staat. Hierdoor wordt er een stoer effect gecreëerd, en is het voor de gasten makkelijk om aan te schuiven. Ook kun je een grote houten tafel voor in de woonkeuken prima tegen de muur plaatsen. Je levert dan wel wat aan zitruimte in, maar op deze manier wordt een grote houten tafel wel een fijne thuiswerk plek. Een grote houten tafel mag natuurlijk ook rond of ovaal zijn!

Eettafel van steigerhout in de woonkeuken

Deze houtsoort behoeft eigenlijk geen introductie meer, want steigerhout is verreweg de meest populaire houtsoort voor allerlei meubels. Ook voor een grote houten tafel voor in de woonkeuken is steigerhout een absolute sfeermaker. Dit hout past vrijwel in iedere interieur stijl en is makkelijk te onderhouden. Doordat steigerhout zich makkelijk laat bewerken met verschillende soorten washes, kun je een grote tafel voor in de woonkeuken helemaal aanpassen aan de kleuren van jouw woonkeuken. Ook een grote tafel van eiken of douglas in de keuken zijn goede sfeermakers.

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/528258231272398542/