Tuin Woonkamer

Het verschil tussen een tuinkamer en een kamertuin

Het is steeds populairder om de buitenwereld in huis te halen, maar tegelijk willen we ook graag het comfort van de woonkamer naar buiten brengen. We spreken dan van een kamertuin of een tuinkamer. Maar wat is nou wat, en wat is het verschil tussen een tuinkamer en een kamertuin?

tuinkamer
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/249246160607620135/

Als er over een tuinkamer gesproken wordt bedoelen mensen daar vaak een soort serre mee. Een mooie uitbouw aan het huis met veel ramen van boven tot beneden waardoor er veel licht en warmte binnen komt. Door de open bouw van een serre heb je het idee dat je buiten zit, zonder dat je echt naar buiten hoeft. Dat kan heel prettig zijn op dagen dat het buiten nog niet zo heel warm is, maar de zon toch lekker schijnt. Door de bouw van zo’n tuinkamer is het in die ruimte vaak met een klein beetje zon al aangenaam warm en kun je er heerlijk vertoeven. Aan de andere kant kan het op warme zomerse dagen ook wel eens gebeuren dat er een flinke bui los barst, vanwege de temperatuur dan zonde om binnen te zitten, maar met een tuinkamer heb je toch het gevoel van buiten zijn, maar je zit wel lekker droog.

kamertuin
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/304696731020532987/

De vraag is, kies je dan voor een tuinkamer of een kamertuin? Een kamertuin is ook heel erg fijn om bij je huis te hebben. In je eigen tuin het idee hebben dat je in een woonkamer zit. Tuinmeubilair is tegenwoordig al net zo comfortabel als meubels voor binnenshuis, soms zie je het verschil niet eens. Met een mooie salontafel en zelfs vloerkleden die geschikt zijn voor buiten kan je tuin net zo comfortabel zijn als je woonkamer.

Een kamertuin of een tuinkamer, je hoeft natuurlijk niet te kiezen. Als je er de ruimte voor hebt kun je ook kiezen om beide aan te leggen, wanneer het mooi weer is kun je lekker naar buiten,

wanneer het wat minder is kun je lekker in de tuinkamer zitten en toch genieten van alles wat er buiten te zien is. Als je nou toch moet kiezen, een tuinkamer of een kamertuin, kies dan voor de optie waarvan je denkt dat je het meest van zal genieten.