Interieurtrends Tips Woonkamer

Tijd voor een interieur update? Met deze tips geef jij je interieur een frisse nieuwe look

interieur-een-frisse-nieuwe-look

Als je een eigen woning hebt, dan ontkom je er niet aan om je interieur strak en eigentijds te houden. Een flinke renovatie, eens in de zoveel tijd, is echt noodzakelijk om je woning mooi te houden. Je interieur nieuwe look geven om een fris interieur te creëren is dan een slimme zet. Maar hoe zorg je voor een rustgevend interieur dat tegelijk een budgetproof interieur is? Met de tips hieronder creëer je voordelig een nieuwe interieur voor jouw woning!

Gebruik groen voor een rustgevend interieur

Een van de beste en meest voordelige manieren om een rustgevend interieur te ontwerpen, is door gebruik te maken van planten en bloemen. Planten en bloemen creëren niet alleen een rustgevende atmosfeer waarin je je relaxed en minder stressvol voelt, maar zorgen ook voor een fris interieur, zowel letterlijk als figuurlijk. Planten en bloemen zuiveren namelijk de lucht in huis. Ze zetten CO2 om in zuurstof en filteren vuiltjes uit de lucht. Zo sla je twee vliegen in één klap: je nieuwe interieur oogt niet alleen relaxter, maar is ook gezonder voor lichaam en geest!

Behang of schilder de woonkamer, hal en/of keuken

Het interieur nieuwe look geven kun je ook snel en voordelig doen door de muren te schilderen of van een nieuwe laag behang te voorzien. Woningen die er verouderd uitzien, kun je met een frisse lik verf of stoer eigentijds behang weer helemaal stak en modern maken. Een tip: koop jouw verf en/of behang bij een specialist als dit materiaal in de aanbieding is. Want een mooi interieur is één ding, maar nog mooier wordt het als je ook een budgetproof interieur hebt!

Kies voor nieuwe lampen en spotjes

Licht is enorm belangrijk als je op zoek bent naar een fris interieur. Door je verlichting aan te passen, kun je je woning snel en voordelig moderniseren. Want het interieur nieuwe look geven met andere lampen en lichtbronnen hoeft niet duur te zijn. Voor een budgetproof interieur hoef je vaak alleen maar de lampen zelf te vervangen en niet het hele armatuur.

Een spiegel doet wonderen

Ten slotte kun je een nieuwe interieur look ook snel en voordelig realiseren door een spiegel te gebruiken. Hiermee kun je fraaie visuele effecten aanbrengen in de hal (deze lijkt dan groter) of in de woonkamer. En veel geld hoeft dat echt niet te kosten als je kiest voor een scherpe aanbieding!