Badkamer Slaapkamer

Badkamer en suite

De badkamer: het is ongetwijfeld een van de belangrijkste ruimte in de woning, zeker op het vlak van comfort en hygiëne. Vaak kampen mensen echter met het probleem dat de badkamer louter functioneel is, en helemaal niet gezellig. Het is inderdaad zo dat men het stijlaspect van deze ruimte snel uit het oog verliest, waardoor de ruimte kil en koud wordt.

De beste manier om dit probleem aan te pakken is door te kiezen voor een badkamer en suite. Wat zo’n badkamer precies inhoudt, en wat de voordelen ervan zijn, zijn enkele vragen die een antwoord verdienen!

badkamer in slaapkamer

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/292452569534565597/

Wat is een badkamer en suite?

Een badkamer en suite is eigenlijk een badkamer die deels is omgevormd tot een gezellige, warme en comfortabele verblijfruimte. Dit gebeurt vaak door de badkamer zelf in zekere zin te doen overlopen in de eerstvolgende ruimte, zoals de slaapkamer. Op die manier wordt één geheel gecreëerd, in plaats van dat de ruimtes afgescheiden zijn van elkaar.

Wat zijn nu de voordelen van zo’ badkamer?

1. Comfort en gezelligheid

Het eerste, voor de hand liggende voordeel van een dergelijke badkamer is dat het gewoon veel gezelliger is. De verbouwing van de badkamer in een badkamer aan je slaapkamer zorgt ervoor dat een douche of bad nemen veel aangenamer is. Vaak gaat men de ruimte in dezelfde stijl decoreren als de ruimte ernaast, en maakt men de overgang van de ene naar de andere ruimte zo groot mogelijk.

2. Een ruim gevoel

Het probleem bij badkamers is vaak dat men het gevoel heeft ingesloten te zijn- en dat komt het comfort natuurlijk niet ten goede. Een ander voordeel van een dergelijke badkamer is dat er heel wat meer ruimte lijkt te zijn, ook al is dat niet meteen zo. Vaak laat men de deur tussen de twee ruimtes immers weg, waardoor men het gevoel heeft in een enorme badkamer te vertoeven!

3. Een uniforme stijl creëren

Ten slotte maakt een badkamer aan je slaapkamer het gewoon veel eenvoudiger om één harmonisch geheel te creëren in de woning. Een badkamer die in een compleet andere stijl is gedecoreerd als de aansluitende slaapkamer, is immers een vreemd gezicht. Kies je bij de verbouwing van de badkamer voor een badkamer aan je slaapkamer, dan is het veel gemakkelijker om deze in eenzelfde stijl in te richten en te decoreren. En dat draagt natuurlijk ook bij aan het comfort dat je er ervaart!

uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/289285976041549005/