Slaapkamer

De top 3 beste wekkerradio’s van 2021

De top 3 beste wekkerradio’s van 2021

Een groot deel van de mensheid staat niet graag vroeg op, maar wordt het liefst pas wakker als het lijf dat aangeeft. Helaas leven we in een maatschappij waar dat meestal niet kan en dus zijn we aangewezen op wekkers. Gelukkig kun je tegenwoordig voor verschillende manieren kiezen hoe je wakker wordt gemaakt. Met je favoriete muziek, relaxte natuurgeluiden of gewoon met een ouderwetse rinkelwekker? Hoe je ook wilt ontwaken, er is altijd wel een wekker te vinden die bij je past. Maar dan moet je natuurlijk wel weten wat er allemaal mogelijk is en waar je op moet letten. Dat is precies waar we je in deze blog mee helpen. Daarnaast geven we je onze top 3 beste wekkerradio’s van het moment.

Een wekkerradio met een dock voor je iPhone of iPod heeft twee voordelen. Allereerst kun je zo makkelijk muziek vanaf je iPhone of iPod afspelen voor je gaat slapen of als je wakker wordt. Daarnaast wordt je telefoon of mp3-speler ook gelijk opgeladen in het dock. Zo word je altijd wakker met fijne muziek én een volle accu.

Op een wekkerradio met USB-aansluiting sluit je eenvoudig een ander apparaat aan om muziek van af te spelen. Dat kan bijvoorbeeld een USB-stick of een mp3-speler zijn. Maar bijvoorbeeld ook je smartphone, die je op deze manier ook gelijk weer oplaadt.

Een wekkerradio met extra groot display

Wil je ook de tijd kunnen lezen zonder dat je je bril erbij op hoeft te zetten? Kies dan een wekkerradio met extra groot display. Hoeft je partner er niet zo vroeg uit als jij, of ben jij thuis degene die wat langer kan blijven liggen? Dan is het slim om een wekker te kopen waarbij je dubbele wektijden in kunt stellen. Zo weten jullie allebei zeker dat je op tijd wakker wordt.

Draai je je graag nog even om voordat je uit bed stapt? Dan kun je het beste een wekker kopen met snoozefunctie. Je drukt op de snooze knop als de wekker afgaat om deze uit te zetten. Na acht of negen minuten (afhankelijk van het model) gaat de wekker dan opnieuw af. Per ongeluk door de wekker heen slapen is er dan dus niet meer bij.

Luister je graag nog even naar muziek of de radio voordat je gaat slapen? Dan is een wekker met timer functie erg handig. Je stelt dan in na hoeveel minuten de wekker automatisch stopt met afspelen. Zo val je heerlijk in slaap zonder weer wakker te schrikken van de radio die nog aanstaat.

Ben jij een vaste slaper? Dan is het verstandig om een wekker te kopen die ook over een zoemer beschikt. Bij sommige modellen kun je zelfs het volume van de zoemer instellen. Wil je juist wat relaxter wakker worden, dan is een lichtwekker een interessante optie. Door het langzaam sterker wordende licht wordt je lichaam als het ware voorbereid op het wakker worden. Veel mensen merken dat ze hierdoor heel uitgerust en ontspannen ontwaken.

Is muziek voor jou het beste recept voor een goede nachtrust en een fijn begin van de dag? Dan zijn functies zoals de radio en eventueel een cd-speler het belangrijkst. Luister je veel muziek vanaf een mp3-speler of smartphone? Let er dan op dat je deze makkelijk aan kunt sluiten.

De top 3 beste wekkerradio’s van 2021

YUCONN Digitale Wekkerradio

YUCONN Digitale Wekkerradio
De top 3 beste wekkerradio’s van 2021: YUCONN Digitale Wekkerradio

De YUCONN Wekkerradio helpt je wakker worden en in slaap vallen. De wekkerradio wekt je met een buzz “BB” standaard alarmgeluid of radio volume. Er is een slaaptimer functie zodat je in slaap kan vallen met jouw favoriete radiozender. De wekkerradio heeft 20 automatisch instelbare radiozenders. Door de grote cijfers, is de tijd makkelijk af te lezen. Met de dim functie kan de tijd op 4 standen gedimd worden.
Door de grote cijfers makkelijk af te lezen. Waarbij de helderheid aan te passen is. Fijn voor iemand die geen licht wil in zijn kamer.
Deze wekker heeft ook een batterij back-up. Als er is een stroomstoring is, hoef je de klok en je alarm niet opnieuw in te stellen.
Met de dubbele alarmfunctie kan je twee verschillende alarmen instellen. Perfect voor als je partner er eerder uit moet dan jij of je een aparte tijd wilt instellen voor doordeweeks en weekend.

De top 3 beste wekkerradio’s van 2021: Sony ICF-C1PJ

Sony ICF-C1PJ Wekkerradio
Sony ICF-C1PJ Wekkerradio

Word heerlijk wakker met de Sony ICF-C1PJ wekkerradio. Door de sleeptimer functie is het mogelijk twee wektijden in te stellen. Met de programmeerbare sleep timer kun je gerust in slaap vallen met je favoriete radiozonder of natuurgeluiden. De ICF-C1PJ is eenvoudig te installeren; je hoeft enkel de radio in te pluggen, de tijdzone in te stellen en je bent klaar! Daarnaast beschikt de wekker over een krachtige projector die de tijd in de juiste hoek op elke gewenste muur of plafond laat projecteren. Ook erg leuk voor kinderen dus!

DynaBright Wekkerradio met Projectie

DynaBright Wekkerradio met Projectie
DynaBright Wekkerradio met Projectie

Met de DynaBright Wekkerradio met Projectie sta je nooit meer te laat op! Deze multifunctionele wekkerradio projecteert de tijd op je muur, waardoor het ’s nachts altijd duidelijk is hoe laat het is. Daarnaast bevat de wekker onder andere een USB-poort voor het opladen van je telefoon en FM-radio, waardoor je voortaan altijd wakker wordt met je favoriete radiozender.