Tips

Alles over de kracht van Steenwol

isolatiemateriaal

Steenwol is een flexibel isolatiemateriaal dat de natuurlijke kracht van steen maximaal benut. Steen is namelijk de basis voor alle steenwol producten. Hierdoor ontstaat een brandveilig en circulair isolatieproduct. Steenwol wint daarom de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Wil je meer weten over de kracht van steenwol? Lees dan snel verder!

Eigenschappen

Zoals gezegd is steenwol een circulair isolatieproduct dat bekend staat om zijn uitstekende hittebestendige eigenschappen. Het materiaal is bestand tot temperaturen ruim boven de 1000 0C. Naast de brandveiligheid staat het materiaal ook bekend om zijn goede thermische en geluidsisolerende eigenschappen. Dit maakt dat je Steenwol terugvindt in verschillende toepassingen zoals in de spouwmuur, op het dak of als geluidsisolatie in een scheidingswand. Daarnaast speelt de waterafstotendheid ook een belangrijke rol bij de keuze voor deze isolatie. Het materiaal is namelijk dampopen en zorgt ervoor dat schimmel geen kans krijgt.

Duurzaamheid 

De duurzaamheid van de materialen is een belangrijke factor als het op isoleren aankomt. Steenwol is zo’n duurzaam materiaal. Het wordt namelijk helemaal duurzaam geproduceerd en het is ook nog eens gemaakt van de duurzame grondstof steen. Steenwol verouderd niet, is vormvast en ongevoelig voor verandering in vochtigheid of temperatuur. Ga je isoleren met steenwol dan draag je ook letterlijk je steentje bij aan de creatie van een duurzaam gebouw.

Sleiderink

Nu je alles weet over de kracht van steenwol is het hoog tijd om steenwol te gaan kopen. Steenwol bestel je altijd voordelig en ook nog eens heel eenvoudig op de website van Sleiderink Bouwmaterialen. Hier vind je verschillende soorten voor diverse toepassingen. Elke soort is leverbaar in verschillende diktes en afmetingen. Twijfel je toch tussen glaswol of steenwol? Bekijk dan ook eens de handige keuzehulp die wordt aangeboden op de website. Wil je liever een persoonlijk advies op maat? Stel dan je vraag aan een van de productspecialisten. Zij helpen je graag bij de keuze voor het juiste product.