Interieurtrends

Dit zijn de belangrijkste interieurtrends van 2021

de belangrijkste interieurtrends van 2021

Het jaar 2021 staat tot nu toe in het teken waarbij we, met horten en stoten weliswaar, terug proberen te gaan naar de situatie van voor de Corona epidemie. Dat dit niet meevalt, is duidelijk. Helaas hebben we daar niet veel invloed op, maar op de sfeer die je thuis creëert daarentegen wel. Het is dan momenteel ook des te fijner om die thuissituatie helemaal naar je wensen in te richten, zowel qua interieur, als qua sfeer die je met licht neerzet. Hieronder kijken we naar de grootste interieur trends van 2021 tot nu toe!

Country core of cottage core

Country core, of cottage core, heeft veel gemeen met de trek van mensen vanuit de stad naar het platteland, iets dat we de afgelopen jaren zijn gaan waarnemen. Het is dan ook een van de woontrends in 2021 die in begin 2020 al begon op te komen. Niet zo gek natuurlijk dat deze trend alleen maar meer aan populariteit wint; sterker nog, we zien deze woontrend werkelijk overal ter wereld terugkomen. Waar sommige mensen bij deze trend aan oubolligheid denken, hoeft het dat helemaal niet te zijn. Zo kun je de elementen van country core makkelijk mixen met een industriële vitrinekast, of juist met andere moderne elementen.

Country core of cottage core

De ruimte die bij country core centraal staat is de keuken, die sowieso steeds meer het middelpunt wordt van het gezinsleven en wat dat betreft komt deze trend niet uit het niets. Denk aan een grote houten tafel gedekt met een traditioneel geruit tafelkleed, handbeschilderd servies en een boeket zelf gedroogde bloemen in een authentieke vaas. 

De jaren 60 als inspiratie

Dé andere trend op het gebied van interieur pakt eigenlijk een aantal trends samen en komt voort uit de behoefte aan comfort, iets wat past in een tijd die wat oncomfortabel is. In deze trend zie je veel ronde en organische vormen terugkomen. Deze hebben we al eerder gezien, onder anderen in de zestiger jaren interieurstijl. Je raadt het al: precies die tijd is een grote bron van inspiratie voor deze trend van 2021. De grote verschillen met de jaren 60 zijn twee belangrijke factoren: de eerste is de kleur; anno 2021 maken we namelijk gebruik van veel lichte en natuurlijke tinten. Het tweede grote verschil zijn de materialen die gebruikt worden, deze zijn namelijk zacht, zachter en zachtst!

De stijl komt tot uiting door organisch gevormde meubels en materialen zoals wit marmer, licht hout, vlechtwerk, rotan, linnen en jute. Net zoals bij de Japandi interieurstijl staan rust en een georganiseerd huis centraal in deze stijl. Less is more. Vooral omdat de meubels in deze trend groot zijn en plek en ruimte nodig hebben. Wat het meest opvalt zijn de organische en toch simpel ogende vormen.

Warm interieur

Warmte en knuffelbaarheid

Ons huis moet ons letterlijk omarmen en daarom voelt het interieur in deze stijl aan als een tweede huid. Dit was al een belangrijk thema in 2020 maar wordt alleen maar meer benadrukt binnen deze trend. Hierbij wordt er veel gebruikt gemaakt van, hoe toepasselijk, verschillende nude tinten; dus eigenlijk alle huidskleuren bij elkaar. Natuurlijke tinten en materialen en ronde vormen hebben veel gemeen: ze stralen rust en zachtheid uit waardoor het geheel sereen en zeer knuffelbaar aandoet. Precies wat je nodig hebt in roerige coronatijden!