Interieurtrends Woonkamer

Creëer een vakantiegevoel in je eigen huis met deze tips

vakantiegevoel-in-je-eigen-huis

Een vakantiegevoel dat eeuwig blijft duren? Dit kan wanneer je dit gevoel met onderstaande tips doortrekt naar je eigen huis. Maak het thuis gezellig met een urban jungle. Alle neuzen van de woontrends 2021 wijzen in dezelfde richting: een staycation zal nog nooit zo leuk geweest zijn. Ongetwijfeld een blijvertje.

Een slaapkamer zoals op hotel

Een vakantiegevoel geldt niet enkel overdag. Ook ’s nachts moet je zo optimaal mogelijk tot rust kunnen komen. Dit doe je door eerst en vooral voor een comfortabel kwaliteitsbed te kiezen. Maar ook de decoratie draagt bij tot het ultieme relaxgevoel. Voorzie daarom mooi beddengoed, fijne zachte kussens, een prachtig vloerkleed en je bent klaar om heerlijk weg te dromen en misschien daarna een ontbijtje op bed te nemen.

Van je badkamer een spa maken

Me-time: daar is de badkamer het ideale plekje voor. Met wat creativiteit verander je deze ruimte in een heerlijke ontspannende en romantische omgeving. En dit hoeft heus geen fortuin te kosten. Enkele kleine aanpassingen hier en daar zijn reeds voldoende. Wat dacht je van een geurkaars, een heerlijk geurende badolie, een maskertje, enkele planten, een rustgevend muziekje en sfeervolle verlichting? Laat je budget het toe, dan kan je kiezen voor een regendouche: het ultieme geluksgevoel. Van je badkamer een spa maken geeft je een herboren gevoel.

Haal de hele wereld in huis

Dromen van exotische vakanties kan door je huis in te richten als een urban jungle met items die de sfeer van andere landen en culturen uitstralen. En waarom niet eens wereldse gerechten op je menukaart zetten?

Je tuin als een paradijs

Beschik je over een tuin? Richt die dan gezellig in, zodat je ook daar alle stress van je kunt afschudden. Dit ligt volledig in lijn met de woontrends 2021, waar rust een sleutelwoord is. Ook wie enkel een terras of een balkon heeft, kan hiermee wonderen verrichten. Een loungeset of een hangmat, sfeervolle verlichting en een goed boek of een powernap? Het ontspannen gevoel wordt op die manier compleet.

De voordelen?

Een vakantiegevoel in je eigen huis creëren heeft alleen maar voordelen. Het neemt je stress weg en zorgt het hele jaar door voor een fijn gevoel. Bovendien kost het slechts een peulschil van de prijs van een reis en kan je er veel langer van genieten.