Interieurtrends

Woontrends 2021: Japandi is dé interieur trend van dit jaar

interieur trend van dit jaar

Het zit er al een tijdje aan te komen. Less is more, ontstressen, rust in huis. Dat zijn de belangrijkste elementen die we als hedendaagse drukke mens zoeken in onze woning. De Japandi interieur trend is dan ook een logische trend. Maar wat is het precies en hoe kun jij een dergelijk Scandinavisch Aziatisch interieur creëren? Wij zetten de kenmerken van één van de populairste nieuwe interieurtrends voor jou even op een rijtje.

Japandi of wabi-sabi


De Japandi interieur trend wordt ook wel eens wabi-sabi genoemd. Wabi staat voor rust en vrede, sabi staat voor omgaan met onvolkomenheden in je woning. Laat ons vooral starten met het brengen van rust, zen en een relaxe sfeer. Japandi is een van de nieuwe interieurtrends die verschillende werelden met elkaar verbindt. Het is een Scandinavisch Aziatisch interieur. Uit het Scandinavische interieur worden vooral de lichte kleuren, de grote lichtinval en het minimalisme gehaald. Daarnaast wordt het interieur met Japanse invloeden aangevuld. Hieruit komen dan weer donkere, soms zelfs zwarte tinten. Het resultaat is een minimalistisch geheel met contrasten tussen wit en zwart.

De Japandi interieur trend: less is more


Hoe begin je aan dit Scandinavisch Aziatisch interieur? De Japandi trend start met het weghalen van alle overbodige meubelen en accessoires. Je houdt enkel over wat strikt noodzakelijk is. Alles wat jou zou kunnen afleiden van rust en stilte wordt verbannen. Toch kunnen enkele voorwerpen met een emotionele waarde behouden worden. Dit minimalisme kenden we al uit het interieur met Japanse invloeden.

Japandi: het leven is nu eenmaal niet perfect

Japandi is niet alleen een manier om je woning in te richten. Het is ook een levenswijze. Men gaat er bij Japandi van uit dat je in een woning leeft, met de kinderen speelt, eventueel werkt of gewoon lekker geniet. Het hoeft niet altijd perfect te zijn. Er mag best wel een kras op je houten vloer of een deukje in je messing vaas voorkomen.

Welke materialen kies je voor je Japandi stijl?

Je mag het naturel hout van het Scandinavische interieur gerust behouden. Je mag het eventueel donkerder kiezen, dit is dan weer de Aziatische invloed. Kies organische vormen en ga voor natuurlijke materialen: bamboe, jute, wol, katoen of leer bijvoorbeeld.

Onthoud vooral bij deze stijl: contrasten creëren, natuurlijke materialen kiezen en alles wat overbodig is weghalen. Zo geniet je van een perfecte rust in je woning.