Interieurtrends Tips

5 inspirerende regels voor het inrichten van je huis

inspirerende-interieurregels

Is je interieur aan een restyling toe, maar weet je niet goed waar en hoe te beginnen? Lees dan hieronder een aantal inspirerende tips. Geen nood: je hoeft zeker geen interieurarchitect te zijn om ermee aan te slag te kunnen. Op een verbazend eenvoudige manier kan je je huis inrichten als een pro. En denk eraan: kies wat jij mooi vindt en waar je je goed bij voelt. Je huis moet jouw eigen stijl en charme uitstralen. Dus doe je de inrichting maar beter zelf. Actuele inspiratie vind je ook bij de woontrends van 2021.

Zorg voor een mix

Een woweffect kan je creëren door verschillende stijlen en materialen door elkaar te mengen. Zo bekom je een urban jungle waarin elk item een eigen verhaal heeft. Je interieur krijgt karakter, is uniek en wordt nooit saai.

Geef kleur aan je interieur

Een eentonig interieur is saai. Een urban jungle daarentegen zorgt voor een ideaal kleurenpalet. Kies best eerst de kleuren van je meubelen en dan pas de kleur van je muur. Het is makkelijker om een verfkleur aan te passen aan meubelen dan andersom.

Licht en nog eens licht

In de woontrends van 2021 is rust een steeds terugkerende factor. Werk dus niet enkel met fel licht. Dit komt algauw te belastend en ongezellig over. Door verschillende lichtbronnen te combineren, zorg je voor huiselijkheid. Plafondlicht combineer je best met een vloerlamp en/of wandlamp. Wanneer je kiest voor spots met dimmer, heb je nog meer mogelijkheden om het gezellig te maken. Het helemaal afmaken doe je met kaarslicht.

Moeder natuur scoort altijd

Natuurlijke elementen doen het altijd goed. Hout geeft warmte aan je interieur. Voor een vloerkleed kan je kiezen voor wol. Enkele bloemen en planten erbij en het plaatje is compleet. Een natuurlijk interieur werkt ook op je gemoed. Je wordt er blij van.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Kies voor de inrichting van je huis niet enkel voor meubelen en allerlei accessoires om het meubilair te decoreren. Doe ook iets met je wanden. Dit zorgt voor sfeer. Hang je wanddecoratie best wel op een goede hoogte, namelijk op ooghoogte. En nu we het over het oog hebben: ogen zien liefst oneven aantallen. Hou hier rekening mee. Zeven tulpen is beter dan zes en vijf fotokadertjes of persoonlijke souvenirs op je kast beter dan vier. Probeer misschien ook eens een spiegel. Zo zorg je voor een ruimtelijk gevoel.