Tips

Klaar met beschimmelde gordijnen en krom getrokken hout? Kies voor pvc

pvc jaloezieën

Sinds dat je een aantal weken geleden verhuisd bent, ben je er achter gekomen dat zowel je nieuwe keuken als de badkamer in de late namiddag altijd baden in een meedogenloze zonlicht dat je maar amper naar buiten laat turen. Het is precies dat type licht dat je verblindt zo op het einde van de middag en na een paar keer te hebben ervaren hoe het was om dingen te moeten doen in deze specifieke ruimtes, besluit je dat het tijd is om stappen te ondernemen.

Toen je afgelopen week toevallig aan het eind van de middag een douche nam, ontkwam je niet aan het feit dat je badkamer via het enige raam wel heel erg veel licht binnen kreeg. Je moest met je gezicht richting de muur staan onder de douche, want de andere kant op verzekerde je ervan dat je niet langer zag waar de shampoo stond of waar je handdoek hing. Compleet verblind door het felle licht was het graaien naar de deur van de douche en het had weinig gescheeld of je was uitgegleden en hard onderuit gegaan.

Je hebt iets nodig om die felle namiddagzon buiten je keuken te houden

Een soortgelijk iets was je de afgelopen weken een paar keer overkomen, maar dan in de keuken. Terwijl je aan het eind van de middag aan het kokkerellen sloeg, was het bijna onmogelijk om het felle licht te ontwijken. Via het raam boven de gootsteen scheen de felle namiddagzon genadeloos te keuken in, waardoor het voor jou toch een stuk lastiger werd om comfortabel te kunnen koken en de nodige culinaire hoogstandjes volwaardig in elkaar te zetten.

Zodoende dat je besloten hebt er deze week geen gras over te laten groeien en op zoek te gaan naar iets waarmee je dat licht toch tegen kunt houden. In het verleden heb je de fout wel eens gemaakt om gordijnen in de badkamer te hangen. Binnen twee en halve maand roken ze muf en waren er schimmelplekken in verschenen, vanwege de grote luchtvochtigheid in de badkamer. Iedere keer na het douchen hing de waterdamp nog in de badkamer, hetgeen de gordijnen geen goed deed.

Pvc jaloezieën zijn de ideale oplossing voor raamdecoratie op vochtige plekken

Daarom dat je aan het kijken bent om iets anders te gebruiken. Alles met stof is uit den boze. Hout is natuurlijk ook geen optie, omdat vocht en hout over het algemeen ook geen grote vrienden zijn. Na een beetje speurwerk kwam je echter pvc jaloezieën tegen. Gemaakt van kunststof zijn deze jaloezieën licht en duurzaam. Bovendien zijn ze ook nog eens heel gunstig van prijs.

Daarnaast zijn jaloezieën van pvc leverbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een model dat is gemaakt met een houtuitvoering. Deze zijn bijna niet van echte houten jaloezieën te onderscheiden, met het grote verschil dat de jaloezieën van pvc niet krom zullen trekken vanwege het vocht. Zo kun je dus altijd een keuze maken voor een model dat past bij de rest van je inrichting, zodat je alles goed op elkaar af kunt stemmen.