Badkamer

De badkamer van je nieuwe appartement oppimpen

badkamer oppimpen

Het heeft best een tijdje geduurd, maar geduld loont, zeggen ze wel eens. En dat is helemaal waar. Want je bent sinds vandaag eigenaar van een nieuw appartement in de binnenstad. En je bent dolgelukkig met deze flinke stap. Je was al best lang op zoek naar een andere plek, maar omdat je van natuur uit behoorlijk kieskeurig bent, was de keuze natuurlijk niet zo 1-2-3 gemaakt. 

Keuze voor een nieuw appartement

Vandaar dat je ook niet lang twijfelde toen je dit appartement tegenkwam. Het had alles wat je zocht in een nieuwe woning en het voelde gelijk goed aan. Het gaat om de derde verdieping van een historisch pand, perfect onderhouden en uitstekend gerenoveerd. De indeling is optimaal en je hebt stiekem toch behoorlijk wat ruimte gewonnen in vergelijking met je vorige woning. En als extra heb je nu een groot balkon erbij, waar je de zomeravonden fijn kunt vertoeven. En daarnaast zit je op een ideale locatie, op slechts een paar straten verwijderd van de gezellige binnenstad, zodat je slenterend heen en weer kunt lopen, zonder nog langer afhankelijk te zijn van dure taxi’s als je een avondje op stap wilt. 

Aan het appartement hoeft verder niet echt veel gedaan te worden. De vorige eigenaar heeft bijna alles een aantal jaren geleden grondig vernieuwd en gerenoveerd, zodat je voorlopig geen flinke verbouwingen hoeft te plannen om je leven comfortabeler te maken. Misschien gaat er hier en daar nog een frisse lik verf overheen om de sfeer wat te veranderen, maar dat is natuurlijk zo gebeurd. Het enige waar je echter wel het nodige werk aan dient te verrichten, is de badkamer. 

Badkamer pimpen

Om  de een of andere reden is de badkamer aan de aandacht van de vorige bewoner ontsnapt. Het lijkt of de tijd hier wel een halve eeuw heeft stil gestaan. De donkergroene tegels met relief waren waarschijnlijk in de jaren ’70 al uit de mode, maar zijn sindsdien nooit meer vervangen door iets nieuws. De donkere uitstraling die de badkamer daarmee krijgt, komt somber en bedompt over, precies het tegenovergestelde van wat jij van een badkamer verwacht. 

Die moet er licht en modern uitzien, een comfortabele plek waar je onder douche of in het bad, lekker eens tot rust kunt komen. Er moeten speciale kast badkamer aan de muur komen om ruimte te winnen en waar je je handdoeken, cosmetica en shampoos probleemloos kwijt kunt. Een flinke spiegel is natuurlijk ook onontbeerlijk in de badkamer en deze is nu nergens te vinden. 

Zodoende dat de badkamer de enige plek is waar je eigenlijk nog even aan de slag moet gaan, alvorens je nieuwe woning dan ook echt helemaal perfect is. Gelukkig heb je een goed idee van wat je wilt en ken je de juiste mensen die je vakkundig en professionele hulp kunnen bieden om een verbouwing voor elkaar te krijgen, dus het zal niet lang duren voordat je hiermee aan de slag gaat en je huis in orde maakt zodat je er zo snel mogelijk in kunt trekken.