Badkamer

Wat zijn de voordelen van een inloopdouche?

voordelen van een inloopdouche

Een inloopdouche is een prachtig stukje luxe in je woonhuis. Net als een vaatwasser, een Hd-tv en vloerverwarming is het zo’n extraatje waarvan je later denkt: “hoe heb ik hier ooit zonder gekund?”. Als je nog geen inloop douchecabine hebt, dan snap je misschien niet direct de aantrekkingskracht ervan. Het is eigenlijk een heel nat kamertje, toch? Op zich wel – maar een inloopdouche heeft een paar prachtige, onverwachte pluspunten. Dit zijn de voordelen van een moderne inloopdouche.

Luxueuze herinrichting van je sanitair

Met een douchecabine ontstaat er ruimte en vrijheid in je badkamer. De grote tegels op de vloer en muren zorgen dat de badkamer groter lijkt dan die is. Laat de cabine installeren in een knusse hoek, waar jij je in privacy en beslotenheid kunt terugtrekken. Of word ’s ochtends onder de douche wakker in de zon – geheel glazen uitvoeringen zijn nu in de mode.

Beter voor de veiligheid

Een douche of bad met douche in een normale badkamer heeft bijna altijd een drempel om overheen te stappen. Dat kan gevaarlijk zijn: hoe vaak ben jij niet bijna gestruikeld in de douche? Zeker als je een dagje ouder wordt kan een losse douche gevaar opleveren. Maar ook jongere mensen lopen het risico om akelig onderuit te gaan. Zeker in de ochtend, als je nog niet op je helderst bent. In een inloopdouche heb je dit soort verhogingen niet. Dat maakt deze douchecabines een heel stuk veiliger.

Makkelijk schoon te houden

Een inloopdouche is zo ontworpen dat er zich geen vuil of schimmel in ophoopt. Er wordt gebruik gemaakt van onderhoudsarme materialen. En van slimme constructies, waardoor er zo min mogelijk van die beruchte “vieze hoekjes” in je douche zitten. De rechte hoeken en gladde muurtegels zijn gemakkelijk schoon en droog te maken met een trekker of spons. En door de goede afsluiting van een inloopdouche blijft de rest van je badkamer droog. Geen klamme handdoeken en vochtvlekken dus!

Kies voor jouw wellness-sensatie

Witte tegeltjes en emaille zijn al lang uit de mode. Als je een inloopdouche laat installeren, heb je de keuze uit chique en aantrekkelijke designs. Overweeg een douchecabine in zachte terracotta-tinten, in de sobere kleur van leisteen, of voor rustgevende en inspirerende tegelpatronen en mozaïeken. Kies voor het perfecte uiterlijk dat jij met comfort associeert.