Interieurtrends

Trendy in 2020: posters als wanddecoratie

posters in woonkamer

De laatste jaren zijn er heel wat interieurstijlen de revue gepasseerd als hip en trendy. We hebben de minimalistische Scandinavische stijl die sterk aan populariteit heeft gewonnen, er is de huiselijke landelijke stijl die een comeback maakt en natuurlijk ook volledig industrial. Compleet andere stijlen, maar er zijn bepaalde interieurelementen die in elke stijl hun weg vinden. Een prachtig voorbeeld van zo’n element zijn posters laten drukken als wanddecoratie.

De tienerkamer ontgroeid

Posters zijn lang het domein geweest van tienerkamers. Het typische beeld van de tienerdochter die een paar knappe boysbands heeft hangen of de tienerzoon die een paar schaars geklede dames aan de muur heeft geplakt. De laatste jaren beseffen we echter meer en meer dat er veel meer opties zijn met posters. Dat ze ook hun plek hebben in een volwassen en stijlvol interieur.

De ruimte opvullen

Een kale en lege muur geeft een koude impressie. Door deze lege plek op te vullen met een poster of bijvoorbeeld een fotokader doorbreek je dat. Het geeft persoonlijkheid aan jouw woning en voegt warmte toe aan jouw interieur. Daarenboven heb je een grote waaier aan opties om uit te kiezen. Het spreekt immers voor zich dat in een minimalistisch interieur een andere vibe gewenst in dan in een huis met een landelijke stijl. Afhankelijk van jouw smaak kan eender welk beeld pronken in jouw woonkamer, slaapkamer, inkomhal, … .

Variatie te over

Posters hebben het bijkomend voordeel dat ze gemakkelijk in eender welk formaat afgedrukt kunnen worden. Of je het nu meer gezien hebt in een paar kleine posters aan de muur of voluit gaat voor een in het oog springend formaat: aan jou de keuze. Ben je niet zeker wat voor jouw interieur de beste keuze zou zijn? Dan zijn er vandaag de dag heel wat apps die je daarbij kunnen helpen en het eindresultaat meteen voor je visualiseren.

Jouw persoonlijkheid, jouw keuze

Natuurlijk zoek je naar de personal touch bij het samenstellen van jouw interieur. Posters laten drukken met een eigen ontwerp of een eigen idee is dan ook een mogelijkheid. Vind je dus echt niets dat bij jou past? Kruip dan in creatieve modus en zorg zelf voor het ontwerp of de foto die jouw woning echt af maakt.