Tuin

Hoe realiseer je een onderhoudsvrije tuin? De handigste adviezen!

onderhoudsvrije tuin

Een tuin die nauwelijks of geen onderhoud meer nodig heeft: wie wil dat nu niet? Voor veel mensen klinkt dit als een illusie, maar toch kun je het een en ander doen om een onderhoudsvrije tuin te realiseren. De beste adviezen en tips o een onderhoudsvrije tuin t realiseren, hebben we voor je in kaart gebracht. Onze tips gaan je veel gebruiksgemak en zeeën van tijd opleveren!

Leg kunstgras in de tuin

Een van de slimste manieren om een onderhoudsvrije tuin vorm te geven, is daar natuurlijk gras te vervangen voor kunstgras. Kunstgras online kopen is gemakkelijk, voordelig en snel te regelen. Kunstgras heeft veel onderhoudsvoordelen. Niet alleen kun je namaakgras eenvoudig zelf leggen. Maar ook is onderhoud, zoals sproeien, onkruid wieden en de randen bijwerken, niet meer nodig. Met kunstgras behoort gras maaien voortaan tot de verleden tijd. En dat levert veel tijdwinst op! Prettig aan kunstgras is verder de lange levensduur, het feit dat je er tuinspeelgoed en tuinmeubels op kunt laten staan en het gegeven dat je kinderen er veilig op kunnen spelen zonder vies te worden.

Gebruik bodembedekkers

Heb je nog plekken in de tuin die je wel wilt gebruiken voor natuurlijke planten, bloemen en/of struiken? Dan kun je ook kiezen voor het gebruik van onderhoudsvriendelijke bodembedekkers. Bodembedekkers voorkomen de groei van onkruid, zijn eenvoudig te planten en zorgen tóch voor een frisse, groene tuin die er natuurlijk uitziet. Prettig is verder dat bodembedekkers voordelig geprijsd zijn.

Zorg voor een goede tuinafscheiding

Als er iets arbeidsintensief en vervelend is, is het wel beplanting van de buren die over de erfgrens groeit. Dart kan gaan om klim-ops bij de schutting, maar ook onkruid en planten kunnen doorgroeien op jouw erf. Door een sterke, goed gefundeerde en dichte tuinafscheiding te plaatsen, zoals een stevige schutting, kun je dit soort situaties voorkomen. Maak eventueel ook afspraken met de buren over het zelf bijhouden van woekerende en hard groeiende planten. Kies verder voor een hardhouten in plaats van standaard schutting. Dit type schuttingen heeft minder onderhoud nodig qua verf en lakbeurten. Ze zijn prijziger, maar op termijn scheelt een hoge kwaliteit schutting je uiteindelijk in de portemonnee. Nog los van de tijdswinst die kwalitatief goede erfafscheidingen door hun beperkte onderhoud opleveren.