Tuin

Tuin zomerklaar maken? Nu doen is straks genieten!

Heerlijk, de zomer staat weer voor de deur en we kunnen haast niet wachten om de tuin in te gaan. De tuin is een plek waar we tot rust komen en kunnen genieten van prachtig bloeiende planten en bloemen. Maar wat is de beste manier voor het zomerklaar maken van je tuin? Jouw tuin heeft het herfst en winterseizoen doorstaan, maar dat heeft de nodige sporen nagelaten. Verdorde bladeren en bruine stengels horen niet echt in een zomertuin, dus is het de hoogste tijd om aan de slag te gaan.

De tuin klaarmaken voor de zomer. Zo doe je dat!

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bepalen of je straks een mooie bloementuin of juist een groene tuin met planten wil. Op deze manier kun je jouw tuin een klein beetje herinrichten. Wil je straks een zomertuin met overwegend bloeiende bloemen? Zorg dat voor borders met schone tuinaarde. De vaste planten in onze tuin kunnen nu wel een snoeibeurt gebruiken. Als je ze ontdoet van de dode en bruine takjes, kunnen ze straks al hun energie stoppen in de uitlopers. Ook het verwijderen van dode en dorre bladeren in de bloemenperken en borders moeten verwijderd worden. Deze bladeren maken de grond zuur en belemmeren bloemen en planten in hun groei. Wil je de tuin zomerklaar maken, dan is het wieden van onkruid ook een belangrijke taak. Verwijder het onkruid in de tuin met wortel en al. Zo heb je langer plezier van schone perken zonder onkruid, en kan het zich niet meer vermenigvuldigen.

Bemesten van de grond voor een prachtige zomertuin

Het bemesten van de grond waarin we straks onze bloemen en planten willen gaan poten, is echt van belang. Vaak is de bodem na het herfst en winterseizoen volledig uitgeput, en is er voor de planten weinig voeding meer uit te halen. Wil je straks kunnen genieten van een mooie groene tuin vol met bloeiers? Zorg er dan voor dat de bodem optimaal bemest wordt. Dit kun je het beste doen met meststof, of door het verdelen van compost over de aarde. Wil je meststof korrels gebruiken voor het zomerklaar maken van je tuin? Dan ben je er zeker van dat jouw bodem straks voldoende voedingsstoffen bevat. Nu de tuin zomerklaar maken is niet alleen heel leuk om te doen, maar brengt de zomer ook weer een klein stukje dichterbij.