Interieurtrends

Een industriele stenen muur, deze opties heb je!

Industriële panden zijn trendy! Heel wat mensen hebben al een oud pand opgekocht en omgevormd tot een prachtige woning. Een industriele stenen muur hoort gewoon bij de wooninrichting. Het zou te gek zijn om de bestaande mooie industriele muren weg te stoppen achter een laag bezetting of verf. Gewoon open laten is de boodschap!

Een bestaande industriele wand

Als er in je pand een bestaande kale bakstenen muur is, heb je hier weinig werk aan. Schuur hem met een grove borstel proper zodat alle losse stukjes steen of voegsel verwijderd zijn. Zijn er grote gaten in de muur of in de voegen? Vul deze dan even op. Zit er nog kalk op de muur die je er niet goed af krijgt? Laat deze gewoon zitten, het hoort bij de look. Het hoeft niet allemaal zo strak en netjes te zijn. Hoe meer ‘gebruikt’ de muur er uit ziet, hoe beter. Als laatste geef je je muur een laag van poriënvuller en/of een vuilwerende laag. Zo is je industriele stenen muur beschermd tegen invloeden van buitenaf.

industriele stenen muren

Creëer zelf je industriele stenen muren

Je hoeft geen originele industriele wand te hebben, om toch een industriele stenen muur in je huis te installeren. Binnenhuisarchitecten werken samen met producenten van bouwmaterialen om industriele muren te creeren. Ze baseren zich op oude panden en creëren dezelfde look. Het principe is eenvoudig: echte bakstenen worden op dikte gesneden tot ‘strips’. Deze kunnen vrij simpel op een goede ondergrond gekleefd worden. De voegen worden opgevuld en je bekomt het uitzicht van een prachtige industriele wand!

Bepaal zelf de look

Net als bij het kiezen van je gevelstenen, kun je ook het type stenen voor je muur kiezen: wil je mooi egaal, rustiek of heel grof? Dat kan. Zelfs het soort voegmateriaal kun je kiezen. Je kiest zelf de kleur en de structuur. Men voegt bijvoorbeeld korrels toe om een grove structuur te krijgen.

Industriele stenen muren zijn dus vanaf nu voor iedereen mogelijk. Elke handige man of vrouw kan dit installeren. In vergelijking met een echte muur is dit vrij licht, de strips zijn makkelijk te hanteren en.. het mag best wat oneffen lijken, dat hoort nu eenmaal bij een industrieel pand!