Interieurtrends

Lente in je interieur? 10 tips

lente in je interieur

De lente komt eraan. Dat betekent dat we ons interieur wel een beetje mogen aanpassen aan het voorjaar. De zon schijnt, knopjes aan bloemen en planten komen uit en we worden met z’n allen vrolijker. Niets is fijner om deze sfeer ook in je huis te hebben. Haal de lente in je interieur vast in huis met onderstaande tips!

Kleur, kleur, kleur!

Kleuren zijn niet weg te denken bij lente in je interieur. Denk aan lichte en subtiele kleuren zoals pasteltinten. Lichtgroen, lichtblauw of lichtpaars zijn bijvoorbeeld echt geschikte kleuren voor het voorjaar. Voeg wat gouden elementen toe voor een luxere uitstraling. Kun je niet kiezen tussen alle mooie lentekleuren? Het is tegenwoordig helemaal hot om meerdere kleuren met elkaar te combineren! Hierdoor zorg je ook voor een warme sfeer in je interieur.

kleur in je interieur

Vrolijke accessoires

Om een lente-achtig interieur te krijgen hoef je je huis niet drastisch te veranderen. Zoek het in kleinere dingen zoals leuke accessoires. Denk aan kussentjes in pasteltinten, kleurrijke vazen en waxinelichthouders. Voor Pasen kun je leuke kuikentjes neerzetten of een paastak in een vaas doen. Combineer deze kleuren ook eens met houten elementen. Hout geeft je huis een natuurlijke look, dat helemaal past bij het voorjaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten krukje, een houten schaal met daarop kaarsen of leuke houten opbergbakjes. Wat ook altijd die voorjaarskriebels geeft zijn reisfoto’s! Kies een muur uit en creëer je eigen fotowand met allerlei reisfoto’s. Als je ernaar kijkt kun je even heerlijk wegdromen bij al jouw vakantiebestemmingen.

Natuur in je huis

Planten zijn onmisbaar als je lente in je interieur wil! Het maakt je huis gezellig en ze geven bovendien zuurstof. Creëer jouw eigen urban jungle! Je kunt ook gaan voor groene kamerplanten in combinatie met bloemen. Bloemen geven tenslotte die heerlijke lente-achtige geur in je huis. Denk aan tulpen, hyacinten, narcissen en blauwe druifjes. Of een fleurige bos bloemen op tafel kan ook al wonderen verrichten!

lente in je interieur

Opgeruimd staat netjes!

Om de lente fris te beginnen is het fijn als je huis opgeruimd is. Vergeet dan ook niet om een grote voorjaarsschoonmaak te houden. Je hebt er misschien geen zin in, maar als je klaar bent weten we zeker dat jij je daar heel fijn bij voelt. Een opgeruimd huis = een opgeruimd hoofd.

Met bovenstaande tips heb jij binnen no time je huis omgetoverd in een huis vol lentesferen!