Woonkamer

Zo creëer je een warme uitstraling in de woonkamer

Na een lange dag is het heerlijk om thuis op de bank neer te ploffen in de woonkamer en tot rust te komen. Dan is het wel fijn als je woonkamer ook een warme uitstraling heeft zodat het een kalmerend effect heeft. Maar hoe zorg je voor een warm gevoel in de woonkamer? Dat doe je door goed gebruik van de juiste kleuren, de juiste materialen en de geschikte inrichting. Lees in dit artikel verder voor tips waarmee je je woonkamer een warme uitstraling geeft.

Kies voor zachte materialen

Door veel zachte en aaibare materialen te gebruiken maak je je woonkamer knuffelbaar. Door al die zachte materialen krijg je een warm gevoel wanneer je in de woonkamer zit. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een lekker zacht hoogpolig vloerkleed. Een hoogpolig vloerkleed voelt heerlijk zacht en warm aan. Een hoogpolig vloerkleed bij het zitgedeelte van de woonkamer is een echte verwennerij voor je voeten. Ga ook op zoek naar kussens en dekens voor op de bank, kies daarbij voor wol of vilt. Neem genoeg tijd om de juiste bank uit te kiezen. Je bank gebruik je veel en je koopt niet snel een nieuwe bank. Als je voor een warme uitstraling gaat, kies je voor een plofbank gevuld met een zacht laag dons.

Verwerk natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen hebben een erg warme uitstraling en geven je woonkamer dus een warme sfeer. Probeer om vooral veel hout te verwerken in je interieur. Dat is makkelijk te combineren met de rest van je interieur. Hout is op allerlei manieren te verwerken in je interieur, denk bijvoorbeeld aan een eiken tafel, een mooie houten kast of houten decoratie in huis. Hout staat ook erg mooi als je het combineert met vazen, lampen of bamboe. Andere natuurlijke materialen die je makkelijk verwerkt zijn natuursteen, bamboe of parket.

Gebruik de juiste kleuren

Voor een warme sfeer is het belangrijk om warme kleuren te verwerken. Warme kleuren die steeds meer in populariteit groeien zijn: pasteltinten, okergeel, beige, warme roodtinten, zacht roze en tingrijs. Houdt dan wel een bepaald kleurenthema aan. Te veel verschillende kleuren zorgt voor een te druk interieur. Een leuke optie is een interieur met voornamelijk witte en tingrijze tinten. Tingrijs geeft je interieur namelijk dat gewenste warme uitstraling en geeft je interieur daarnaast ook een engszins luxe uitstraling.

Zorg voor een goed verwarmde woonkamer

Voor een warme sfeer is het natuurlijk ook van belang dat je woonkamer goed verwarmd is. Het is een goede optie om van een centrale verwarming over te stappen op vloerverwarming. Dan heb je geen last meer van een koude vloer en dus koude voetjes in de winter. Als je nog centrale verwarming in huis hebt, controleer dan of de verwarmingsketel nog naar behoren werkt. Een warm interieur heeft ook een warme ruimte nodig! Een open haard is een goede toevoeging voor een warme sfeer in de woonkamer. Het is een echte sfeermaker, en geeft daarnaast ook warmte af.