Interieurtrends

Interieurtrends: meer groen in huis

Een populaire interieurtrend waar je ongetwijfeld wel een keer van hebt gehoord: meer groen in huis. Dit doe je door groene kleuren in je interieur te verwerken, maar natuurlijk ook door gebruik te maken van mooi kamerplanten. De kleur groen geeft je interieur een natuurlijke uitstraling en als je het niet overmatig gebruikt heeft het ook een rustgevend effect. Lees in dit artikel verder over hoe je meer groen in huis haalt.

Verwerk groene kleuren in je interieur

Meer groen in je interieur geeft je woning een rustgevende uitstraling, als je het op een juiste manier verwerkt. Gifgroene muren zijn bijvoorbeeld geen goede optie. Kijk meer naar de zachtere vormen van groen. Enkele voorbeelden zijn: mintgroen, pastel groen, of geel- en witgroen. Deze kleuren verwerk je op subtiele wijze in je interieur. Bijvoorbeeld met een lichtgroen vloerkleed, of groene kussen op de bank. Een mintgroene muur is ook een leuke optie, dit is wel wat lastiger om je meubilair op af te stemmen.

Kies de juiste kleurencombinaties

Groen is natuurlijk een erg opvallende kleur. Het moet je interieur niet te veel overheersen. Vandaar dat het erg belangrijk is om je de juiste kleurencombinatie toe te passen. Een voornamelijk wit interieur is een goede optie. Als je in een wit interieur lichtgroene tinten verwerkt vallen ze op een positieve manier op en heeft het een zacht en aanvullend effect op de witte kleuren van het interieur. Natuurlijke materialen zijn ook een goed idee. Die geven je interieur een warme uitstraling en valt dus goed samen met de witte en groene tinten in je interieur.

Ga voor opvallende kamerplanten

Een simpele manier om meer groen in huis te halen is door op zoek te gaan naar de juiste planten. Kies vooral voor grote en opvallende bloemen, palmen en boompjes. Die staan doorgaans mooier dan kleinere kamerplanten en vallen ook mooi op. De Dracaena of de Yucca zijn bijvoorbeeld mooie planten voor in de woonkamer. Niet te groot, maar toch mooi opvallend. Een leuke optie voor een iets grotere en opvallende boompje voor in de woonkamer is de Pachira, ook wel de geldboom genoemd. Die staat erg mooi, valt goed op en geeft de woonkamer ook een frisse uitstraling. Een groot voordeel van planten in je interieur is de luchtzuiverende werking die ze hebben. Let bij het kopen van planten in huis wel op hoe ze verzorgd moeten worden.

Overweeg een verticale tuin

Verticale tuinen zijn een opkomende trend. Dit gebruiken veel mensen die kleine tuinen hebben en dus niet veel ruimte hebben voor planten. Je bouwt in feite een tuin tegen een muur aan. Het is ook mogelijk om dit in huis te verwerken. Als je het op de juiste manier aanpakt, staat het erg mooi en geef je je interieur een frisse en enigszins wilde uitstraling. Kijk bijvoorbeeld naar bovenstaande foto. Andere opties om meer groen te verwerken in en om het huis zijn het plaatsen van een groen dak. Dat is een vorm van dakbedekking tot begroeid is met mos of plantjes. Een groen dak is alleen mogelijk bij een plat dak, hiervoor vraag je een offerte dakwerken aan. Ook heb je de optie van groene gevelbedekking. Daarbij is je gevel bedekt met klimplanten of planten die verticaal wortelen.