Interieurtrends Tips

Hoe gaat een elektrische open haard te werk?

elektrische haarden

Elektrische haarden worden steeds populairder. Aan de ene kant komt dit door de negatieve berichtgeving rond de uitstoot van gewone open haarden. Sommige gemeenten zijn zelfs aan het kijken of tegen die uitstoot iets gedaan kan worden. Dit omdat het een druk op het milieu oplevert en omdat mensen met luchtwegaandoeningen moeite hebben met ademhalen als men langs een woning komt waar de open haard aan is. Vandaar dat we kijken naar een goed alternatief: de elektrische open haard.

De voordelen van een elektrische haard

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische haard als vervanging voor hun ‘normale’ open haard en zelfs voor de gashaard. Een elektrische haard heeft dan ook erg veel voordelen, en dat begint al bij de installatie. Het enige dat je nodig hebt, is ruimte en een stopcontact. Geen rookkanaal dus, waardoor je een elektrische haard zo goed als overal in huis kunt plaatsen. Wat dacht je van wat extra sfeer in de keuken, of misschien zelfs in de badkamer? Met een elektrische haard is dat allemaal mogelijk.

Voor bedrijven erg interessant

Veel bedrijven ontdekken de elektrische haard ook. Vooral in horecagelegenheden zijn de elektrische varianten erg populair omdat je er makkelijk een fijne sfeer mee neerzet. Ook andere bedrijven zien we echter investeren in een elektrische haard, om op die manier een goede sfeer te maken op de werkvloer. Niet alleen de sfeer is een reden, maar ook de veiligheid. Er komt namelijk geen echt vuur aan te pas, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor brand. Zeker in openbare ruimtes is dit een enorm pluspunt.

De Optimyst elektrische haard

Er zijn ondertussen verschillende soorten elektrische open haarden, waarvan de Opti-myst een van de bekendste is. Deze geeft unieke damp slierten en vlam patronen, die vrij bewegen in de omringende lucht. Het openhaard effect wordt bewerkstelligd door een combinatie van energiezuinige verlichting en veilige waternevel. Deze waternevel draagt ook nog eens bij aan een goede luchtvochtigheid in huis.

De Optiflame elektrische open haard

Een open haard met de Optiflame techniek geeft rustgevende vlammen boven een verlicht vuurbed. Dit komt doordat zacht licht over talloze bewegende spiegels wordt gebroken. Afhankelijk van stijl en stemming zijn – bij bepaalde modellen – de kleuren van het vlam- en vuur bed eenvoudig instelbaar. Daarnaast is het bij diverse modellen mogelijk om geheel naar eigen smaak het vuurbed te decoreren met andere dan de meegeleverde materialen. Hierdoor kun je deze elektrische sfeerhaard persoonlijk en passend bij iedere gewenste woonstijl maken. Hierdoor is de Optiflame techniek steeds gewilder aan het worden.