Woonkamer

Jaloezieën voor in de woonkamer

De functie van jaloezieen in ons dagelijks leven

Jaloezieen zijn niet meer weg te denken uit de moderne huiskamer van vele mensen. Jaloezieen vervullen, zonder dat we er dagelijks bij stil staan, vele belangrijke functies in ons leven: jaloezieen brengen verkoeling als het warm is en de zon vol op ons raam schijnt, maar bieden ons ook de privacy door inkijk van buitenaf te voorkomen. Geen wonder dat jaloezieen kopen een bezigheid is waar velen bekend mee zijn en die ook voor vele hoofdbrekers hebben gezorgd. Want bij het jaloezieen kopen moet je goed weten in hoeverre de ze bij je huis passen en of ze aan jouw hoogstspersoonlijke behoeftes voldoen. Jaloezieën bestaan er namelijk in soorten en maten.

Jaloezieen voor in de woonkamer: “Wat zullen de buren wel niet denken?!”

De keuzestress is meestal wel het hoogste wanneer het gaat om jaloezieen voor in de woonkamer. De primaire functies van warmteregulatie en inkijkpreventie vanaf de straat geldt voor alle ramen, maar de inkijk in de woonkamer vormt toch nog wel het onmiddellijke visitekaartje van het leven wat je leidt naar de andere mensen uit de buurt. En sterker nog: als je een beetje rommelig in huis bent en dit is in de hele staat zichtbaar, kan het uiteindelijk zelfs tot waardevermindering van je huis leiden. Jaloezieen beschermen je uiteindelijk ook daar tegen. Zo zien we maar hoe belangrijk jaloezieën in ons leven zijn.

Oplossingen voor jaloezieën in de woonkamer

Wat je wil dat mensen vanaf de straat zien, is misschien niet wat je zelf graag wil zien als je binnen zit. Niet alleen een goede indruk, maar ook privacy. De buitenkant van de jaloezieen kunnen er aan de binnenkant geheel anders uitzien. Voor elk bestaat er wel wat wils. Van de goedkope, lichte en goed schoon te houden jaloezieen, tot de mooiere en complexere houten jaloezieen. De eerste variant wordt veelal gekozen door de mensen die niet veel tijd hebben om hun raamdecoratie steeds schoon te houden, terwijl de tweede variant heel vaak gekozen wordt door de echte jaloezie-liefhebber die iets naar buiten toe wil presenteren en naar binnen toe wil verhullen.

Graag helpen wij u met een persoonlijk en op maat gemaakt advies voor uw jaloezieen thuis!