Badkamer

Soorten vloeren voor in de badkamer

Een badkamervloer is standaard vaak net als de wanden voorzien van tegels. Vloertegels hebben dan ook een groot voordeel. Ze zijn waterdicht en uitermate gemakkelijk schoon te maken. De keuze voor de soort tegen, de kleur of een motief is dan ook enorm groot, zodat je met tegels altijd een bij jouw smaak passende badkamer kunt creëren. Ben je na jaren nu wel eens uitgekeken op een tegelvloer in de badkamer? Er zijn tegenwoordig zoveel soorten vloeren voor in de badkamer, dat de badkamervloer keuze nog best wel lastig is. Hierbij enkele type badkamervloeren:

Houten vloer in de badkamer

Van alle soorten vloeren voor in de badkamer is een houten vloer in de badkamer misschien wel het meest riskante, maar wel het meest mooie. Een houten vloer in de badkamer kan best heel goed, als je je maar aan enkele voorschriften houdt. De beste houtsoort die vochtbestendig is, is tropische hardhout. Dit is misschien wel wat duurder, maar je hebt dan wel een kwalitatief goede vloer. Daarnaast is het bevestigen belangrijk. Gebruik daarbij een vochtbestendige lijm en werk naden goed af. Koop nooit een goedkope naaldhouten vloer in de badkamer, want dan ga je gegarandeerd problemen krijgen.

Gietvloer

Van de alle type badkamervloeren is de gietvloer de meest strakke vloer. Een gietvloer is een polyurethaan vloer of een epoxy vloer die gegoten wordt. Het voordeel hiervan is dat de vloer volledig naadloos is, zacht om te belopen en volledig waterdicht. De strakke uitstraling van deze type badkamervloeren zorgt ervoor dat de badkamer een luxueuze uitstraling krijgt.

Keramisch parket

Een badkamervloer keuze voor hout vind je een beetje eng? Dan neem je toch keramisch parket? Keramische parket zijn keramische tegels in de vorm van vloerplanken, maar ook qua uiterlijk. Keramische parket is zo natuurgetrouw nagemaakt dat je echt niet door hebt of je nu over een tegelvloer loopt of over een houten vloer. Zelfs de nerven kun je in de vloer voelen. Zo heb je toch de natuurlijke uitstraling van hout in je badkamer, maar geen last van alle negatieve gevolgen van hout.

Kurk

Kurk is ook een houtsoort, maar van een heel andere orde. Kurk is van nature namelijk vochtbestendig en daarom prima om in de badkamer te gebruiken. Met de huidige kurksoorten is het zelfs zo dat je kurk kunt aanschaffen met tegellook of een andere houtlook. Kurk moet wel verlijmd worden met een waterafstotende lijm en de vloer moet voorzien worden van enkele lagen vernis. Pas dan is een kurk vloer zeer goed in de badkamer te gebruiken.