Badkamer

Een waskom van marmer garandeert een degelijke en natuurlijke uitstraling

marmeren wastafel

Na jaren uitstellen kun je er niet langer om heen. Het is de hoogste tijd geworden om de huidige badkamer van een degelijke makeover te voorzien en de inmiddels reeds in de vorige eeuw geïnstalleerde voorzieningen te vervangen door moderne versies om er zeker van te zijn dat je badkamer er weer de nodige jaren tegenaan kan. De tijd schrijdt immers iedere dag voort, dus het kan dan ook geen kwaad om de nodige vernieuwingen door te voeren.

Toen je je huidige woning een aantal jaren geleden kocht, ben je ieder jaar aan de slag gegaan om weer een andere ruimte van te renoveren en te voorzien van de laatste aanpassingen. Zo ben je als eerste begonnen met de woonkamer, waar je naast de vanzelfsprekende laag verf, ook een nieuwe vloer, moderne verlichting en het nodige meubilair hebt aangeschaft om deze gebruiksklaar te maken.

De renovatie van de badkamer heb je vooralsnog steeds uitgesteld

Na de woonkamer was het tijd om aan de slag te gaan in de keuken. Hier ben je drastisch aan de slag gegaan en heb je een kookeiland geïnstalleerd. Vanzelfsprekend hield het daar niet bij op en is het volledige meubilair vervangen door een moderne uitvoering. Het traditionele gasfornuis is daarnaast vervangen door inductie kookplaten, de verlichting is gemoderniseerd en je hebt een gloednieuwe vaatwasser geïnstalleerd zodat je ’s avonds laat niet langer hoeft af te wassen.

Ook in de slaapkamer heb je de nodige veranderingen doorgevoerd. Zo is er een nieuwe verwarming geïnstalleerd, heb je nieuwe kasten gekocht en ook het bed dat je al jarenlang gebruikte is vervangen door een comfortabele kingsize uitvoering, waar je probleemloos in rond kunt draaien zonder ooit echt bij de rand de komen. Maar vooralsnog ben je niet toegekomen om de badkamer te vernieuwen, alhoewel je deze toch meerdere malen per dag gebruikt.

In de nieuwe badkamer wil je vloerverwarming en een regendouche installeren

Zodoende dat je druk aan het plannen bent gegaan om te kijken wat er zoal mogelijk is. Naast een aantal hedendaagse luxes zoals vloerverwarming en een regendouche, staat er nog behoorlijk wat open wat de mogelijkheden betreft. Je wilt echter grondig aan de slag gaan, zodat je niet over een paar jaar opnieuw moet gaan kijken naar verdere verbouwingen om alles up to date te brengen.

Je doet er daarom het beste aan om je huidige badkamer als verleden tijd te beschouwen en er echt werk van te maken. Een nieuwe vloer komt er sowieso in, maar ook aan de wanden mogen nieuwe tegels komen. Moderne verlichting is daarnaast ook geen overbodige luxe, net zoals het installeren van een comfortabel ligbad waar je met een eenvoudige druk op de knop ook de nodige bubbels kunt realiseren. 

Vanzelfsprekend denk je bij de inrichting na over wat het beste bij je past

Een volledige renovatie van de huidige badkamer lijkt daarom de beste oplossing. Je wilt natuurlijk dat deze past bij jou en de rest van je woning. Daarom dat je voorkeur uitgaat naar een moderne inrichting met hier en daar klassieke tinten. Comfort en gebruiksgemak komen daarbij voor jou op de eerste plaats, maar er mag ook de nodige aandacht besteed worden aan de uiteenlopende details waarmee je een badkamer volledig af kunt maken.

Zo dient er bijvoorbeeld worden nagedacht over het nodige meubilair in de badkamer, maar ook andere aspecten zoals verlichting en een degelijke wastafel behoren tot de onderdelen van een badkamer die de nodige aandacht verdienen. Aangezien je de badkamer op een stijlvolle en moderne manier wilt inrichten, ben je daarom aan het nadenken over de aanschaf van een marmer waskom.

De natuurlijke uitstraling van een marmer waskom past bij je persoonlijkheid

Een waskom van marmer voegt namelijk een natuurlijk element toe aan je badkamer en is daarnaast van degelijke kwaliteit. Aangezien deze waskommen op een wastafelblad geplaatst worden, komt deze iets hoger te liggen dan de standaard geïntegreerde wasbak. Hierdoor ervaar je iets meer gebruiksgemak, aangezien je niet zo ver hoeft te bukken om je gezicht te wassen als wanneer je gebruik zou maken van een klassieke wasbak die reeds in een badkamermeubel is geïntegreerd.

Er zijn behoorlijk wat mogelijkheden als je besluit om voor een echte marmer waskom te kiezen. Natuurlijk kun je kiezen voor een mooi vormgegeven wasbak die perfect is vormgegeven, maar marmer is natuurlijk een natuurproduct. Zodoende dat je ook kunt kiezen voor de meer robuustere versies waarbij je goed kunt zien dat het gaat om een product dat afkomstig uit de natuur.