Tuin

Bij een nieuwe woning horen nieuwe meubels, zowel binnen als buiten!

tuinset

Na eindeloos lang zoeken naar de ideale woning, is afgelopen maand eindelijk een wens in vervulling gegaan. Via via kwam je in contact met iemand die zijn huis te koop wilde zetten en nog voordat het op de markt kwam, wist je een bezoek te regelen en na een eerste visite was je gelijk verkocht. Het duurde vervolgens dan ook niet lang alvorens je je handtekening zette onder het koopcontract en zo onverwacht ineens de trotse eigenaar werd van je eerste eigen woning!

Over een paar weken is het dan eindelijk zover en vindt de officiële overdracht van de sleutels plaats. Je ziet al halsreikend uit naar de dag dat je de sleutels daadwerkelijk ontvangt, om vervolgens zo snel mogelijk aan de slag te gaan om je nieuwe woning zo snel mogelijk woonklaar te maken en er daadwerkelijk je intrek te kunnen nemen. Gelukkig is het huis pas een paar jaar geleden opgeleverd en hoeft er niet zoveel aan gedaan te worden, maar vanzelfsprekend wil je toch goed overwegen of er bepaalde ingrepen plaats dienen te vinden, alvorens je er daadwerkelijk je intrekt neemt. 

Het echte werk gaat straks in de tuin plaatsvinden

Het lijkt er echter op dat er aan de binnenkant slechts hier en daar wat kleine aanpassingen dienen plaats te vinden om alles naar jouw smaak in te richten. Je wilt her en der wat muren verven en van een nieuwe kleur voorzien en je hebt een aantal aanpassingen op het oog wat betreft de verlichting, maar ingrijpende veranderingen zijn verder toch niet nodig.

Het enige waar je straks grondig aan de slag wilt gaan is de inrichting van de tuin. Het oubollige karakter met tuinkabouters en een vijvertje met sierkarpers is niet echt jouw stijl. Zodoende dat er straks meer veranderingen buiten dan binnen op de planning staan, iets waar je met de zomer op komst dan ook helemaal geen problemen mee hebt. 

Je wilt van de tuin de ideale droomlocatie maken om tijd buiten door te brengen

Je houdt ervan om te tuinieren en ziet er nu al naar uit om straks aan de slag te gaan in de tuin, zodat je deze kunt omtoveren in een droomlocatie waar je de komende zomer vele uren in zult door gaan brengen. Je hebt her en der nieuwe planten en bomen in gedachten, je wilt daarnaast degelijke tuinverlichting installeren en ook het terras wil je op gepaste manier uit gaan breiden, zodat je straks genoeg plek hebt om vrienden en bekenden uit te nodigen. 

Natuurlijk zul je daarvoor ook moeten gaan kijken naar de verschillende mogelijkheden voor tuinmeubilair. De twee stoelen die voorheen op het balkon van je appartement stonden, zullen niet volstaan als je straks tijdens een barbecue meerdere vrienden wilt uitnodigen. Je doet er daarom verstandig aan om op zoek te gaan naar de verschillende opties in tuinmeubilair om straks het nodige comfort te kunnen garanderen. 

Houten tuinsets passen bij je voorkeur voor natuurlijke meubels

Je keuze valt al snel op een van de vele houten tuinsets die tegenwoordig te verkrijgen zijn. Je hoeft er niet lang over na te denken, alvorens je besluit om voor een houten uitvoering van je meubilair te kiezen. Je woont straks erg landelijk en wilt graag een natuurlijke sfeer in je tuin handhaven, waardoor de keuze voor natuurlijke materialen al snel gemaakt is.

Je kunt tegenwoordig kiezen uit verschillende soorten tuinmeubels. Zo wordt tuinmeubilair tegenwoordig vervaardigd van bijvoorbeeld meranti, acacia, eiken of Douglas hout. De meest duurzame meubels worden echter vervaardigd van teakhout. Dit is bijzonder sterk en krachtig en gaat zodoende vele jaren mee. Het is daarnaast mogelijk om je volledige tuinset in teak hout uitvoering te bestellen, waardoor je makkelijk kiest voor een type materiaal. 

Er is een uitgebreid assortiment aan houten tuinmeubelen verkrijgbaar

Het assortiment van houten tuinmeubelen is bijzonder uitgebreid. Naast stoelen en tafels kun je ook kiezen voor houten bankjes en verstelbare stoelen. Bovendien kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld teakhout te combineren met wicker of aluminum, zodat je er zeker van kunt zijn dat comfort, stijl en gebruiksgemak eenvoudig te combineren zijn!