Tuin

5 tips voor een groen gazon / Tips voor de tuin in Mei

groen gras

De maand mei is een perfect moment om je tuin op te knappen en klaar te maken voor de zomer. Met de volgende tips zorg je ervoor dat je tuin er op z’n best uitziet en kun je er straks heerlijk van genieten.

Tip 1: gazonvoeding geven

Je gras heeft in de winter flink geleden en kan wel wat extra aandacht gebruiken. Door je gras te bemesten zorg je ervoor dat het gras gezond blijft en mooi groen blijft gedurende de zomer. Er zijn verschillende soorten meststof verkrijgbaar, afhankelijk van wat jouw gazon nodig heeft. Zorg er wel voor dat je de juiste dosering gebruikt, anders kan het juist averechts werken. Het gazon bemesten in mei is dus essentieel voor een gezond gazon het hele jaar door. 

Tip 2: Onkruid wieden

Onkruid is een plaag voor elke tuin. Nu het weer warmer wordt, groeit het onkruid weer als kool. Zorg er daarom voor dat je regelmatig het onkruid wiedt. Dit voorkomt dat het onkruid zich verder verspreidt en dat je straks een enorme klus hebt.

Tip 3: Planten

Mei is een perfecte tijd om nieuwe planten in je tuin te zetten. Kies voor planten die passen bij het seizoen, zoals lavendel, rozen of hortensia’s. Zorg er wel voor dat de planten voldoende zonlicht krijgen en dat je de juiste grond gebruikt. Het is ook verstandig om de planten goed te verzorgen door regelmatig water te geven.

Tip 4: Maaien

Een mooi grastapijt is het visitekaartje van je tuin. Zorg er daarom voor dat je regelmatig het gras maait. Niet alleen ziet het er netjes uit, maar het zorgt er ook voor dat het gras gezond blijft. Houd wel rekening met de hoogte van het gras, te kort maaien kan ervoor zorgen dat het gras uitdroogt en doodgaat. Bekijk deze 8 tips als je meer wilt weten over gras maaien. 

Tip 5: Snoeien

Naast het maaien van het gras is het ook belangrijk om de struiken en bomen regelmatig te snoeien. Dit zorgt niet alleen voor een nette uitstraling, maar het bevordert ook de groei van de plant. Vergeet niet om het snoeigereedschap regelmatig schoon te maken om ziektes te voorkomen.

Tip 6: Creëer sfeer

Maak van je tuin een fijne plek om te vertoeven door sfeer te creëren. Hang bijvoorbeeld lampionnen op, leg een buitenkleed neer of zet een paar gezellige kussens neer. Hiermee creëer je een knusse en gezellige sfeer waar je optimaal van kunt genieten.

Met deze tips heb je in een handomdraai een prachtige tuin die helemaal klaar is voor de zomer. Vergeet niet om ook lekker te ontspannen en te genieten van al het moois dat je tuin te bieden heeft.