Tuin

Een houten vlonder terras

vlonder terras van hout

De voordelen van een houten vlonder terras in de tuin

Een vlonder terras van hout is een prachtige en nuttige aanvulling op iedere tuin. Een vlonder van hout maken, of deze door een bouwbedrijf laten maken en plaatsen, heeft de nodige voordelen. Voordelen waarvan je je pas realiseert dat ze nuttig zijn, als je er goed over nadenkt. Een houten vlonder terras heeft in ieder geval de volgende voordelen:

  • Een vlonder terras van hout geeft de tuin een warme, gezellige en luxueuze uitstraling. De tuin ziet er door het houtgebruik meteen een stuk gezelliger en aangenamer uit. Iedereen ziet namelijk dat in deze tuin het goede leven wordt geleefd.
  • Een houtterras met vlonderplanken is praktisch. Zo kun je in de lente, zomer en nazomer lekker in de tuin zitten, onder het genot van een wijntje en een goed boek. Ook als je in de tuin een barbecue wilt organiseren, is een houten vlonderterras ideaal.
  • Hout heeft een natuurlijke uitstraling en past dan ook in elke tuin. Daarbij zijn veel vlonderplanken voor terrassen op een ecologische en natuurvriendelijke manier geproduceerd.
  • Wanneer je kiest voor een houten vlonder terras gemaakt van een hoge kwaliteit planken, dan weet je zeker dat jouw terras lang meegaat. Goed hout, van een goede houtleverancier, heeft namelijk een lange levensduur.
vlonder terras van hout

Heeft een houten vlonderterras ook nadelen?

Een vlonderterras aan laten leggen, of dit zelf regelen, kan ook nadelen hebben. Zo zijn niet alle houtsoorten even goedkoop. Wees dus selectief bij het uitkiezen van de plankensoorten en let erop dat je voor de beste prijs-kwaliteit verhouding gaat. Een tweede nadeel is dat het aanleggen van een vlonderterras enige kennis en kunde vereist. Niet iedere doe-het-zelver kan deze klus zelfstandig doen. Ben je zelf geen bedreven klusser, timmerman of tuinman, schakel dan sowieso een tuinbouwbedrijf in om jouw terras aan te leggen. Nadelig is natuurlijk wel dat dit een extra investering betekent. Maar hoe dan ook krijg je er veel voor terug!

Tuinen waarin een vlonder terras goed past

Feitelijk kun je vlonder van hout maken en gebruiken in elk type tuin. Hout past namelijk altijd in tuinen, of je nu in een moderne woning of in een landhuis of boerderij woont. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat jouw vlonderterras in de tuin misstaat. Hout heeft namelijk van zichzelf een natuurlijke en warme uitstraling!