Tuin

Hoe decoreer jij de tuin?

tuin decoreren

De zonnige dagen zijn begonnen, dus de zomer komt steeds dichterbij. Zit jij er ook nu al over na te denken hoe je dit jaar de tuin gaat decoreren? Er is natuurlijk niets leuker dan genieten van het mooie weer in een gezellig aangeklede tuin. In deze blog lees je meer over het decoreren van de tuin.

Plantenpotten
Een must in elke tuin zijn natuurlijk plantenpotten. Er zijn talloze opties in formaat, kleur of motief. Dat is ook juist het leuke aan plantenpotten. Je kan er heel erg goed mee variëren en er zijn veel verschillende combinaties te maken. Kijk goed wat bij jouw tuin past. Hou je het rustig of wil jij een echte eyecatcher? Een combinatie van verschillende formaten kan ook een leuk effect hebben in de tuin. Zet er mooie bloemen of planten in en de tuin heeft meteen al meer sfeer.

Hangende potten en kandelaren
Heb jij al gehoord van deze nieuwe trend? Hangende planten en kandelaren worden namelijk steeds populairder. Het maakt de tuin meteen erg sfeervol en je maakt goed gebruik van de ruimte. Er zijn veel verschillende hangpotten te vinden. Kijk vooral eens op Pinterest. Daar vind je heel veel inspiratie op het gebied van moderne hangplanten in sfeervolle potten.

Wanddecoraties
Heb jij een saaie muur of schutting? Ook dat kun je decoreren. Er zijn verschillende manieren om jouw muur of schutting wat meer op te fleuren. Denk aan schilderijen, borden of foto’s. Wil je het graag wat groener en natuurlijker houden? Maak dan gebruik van klimplanten. Groene klimplanten of juist klimplanten met bloemen, ze geven de tuin meteen een natuurlijke uitstraling.

tuin decoratie

Sierkussens
Sierkussens kunnen natuurlijk niet ontbreken in een gezellige tuin. Zoek mooie combinaties in kleuren en motieven. Hou jij het bij neutrale kleuren of toch liever wat kleurrijks? Sierkussens zijn eigenlijk heel makkelijk te vinden. Kijk eens rond bij verschillende tuinmeubelzaken, zoals Kees Smit Tuinmeubelen.

Waterelementen
Een andere prachtige manier van decoreren is het toevoegen van een waterelement. Het zorgt voor meer beweging in de tuin, maar ook voor rust. Kijk hier goed naar welk element bij het huis en de tuin past. Daardoor wordt het een mooi geheel.

Heb je zo al wat meer inspiratie op kunnen doen? Voor je het weet ben je aan het wegdromen in je tuinset met al deze mooie decoraties om je heen!