Slaapkamer

Redenen om elke dag je bed op te maken

elke dag je bed opmaken

Excuses zijn gemakkelijk, maar als het erop aankomt, is het ook gemakkelijk om elke ochtend je bed op te maken. Nee, je hoeft geen display te maken dat Pinterest waardig is, tenzij je van dat soort dingen houdt. Maar het opkloppen van de kussens en het opmaken van de lakens en het dekbed duurt slechts enkele seconden, en het is de gemakkelijkste manier om je hele slaapkamer er meteen beter uit te laten zien. Afgezien daarvan zijn er echter enkele verrassende voordelen aan het elke dag opmaken van je bed. Welke dat zijn, lees je hieronder!

Je begint je dag goed

Het is misschien een kleine prestatie, maar het opmaken van het bed zet de toon voor de hele dag. Als je elke ochtend je bed opmaakt, heb je de eerste taak van de dag volbracht. Het zal je een klein gevoel van trots geven en het zal je aanmoedigen om nog een taak te doen en nog een en nog een. Tegen het einde van de dag zal die ene voltooide taak zijn veranderd in vele voltooide taken. Je bed opmaken zal ook het feit versterken dat kleine dingen in het leven ertoe doen.

Het moedigt je aan om de rest van je kamer netjes te houden

Zelfs de meest georganiseerde, mooie slaapkamer ziet er minder opgeruimd uit met een onopgemaakt bed, en het tegenovergestelde is ook waar. Als het bed is opgemaakt, helpt het de rest van de kamer er stijlvol uit te zien, ook al is deze niet perfect. Sterker nog, als je eenmaal de gewoonte hebt om je bed op te maken, zul je je waarschijnlijk geïnspireerd voelen om het uiterlijk van je slaapkamer op andere manieren te verbeteren, zelfs als deze erg klein is.

Redenen om je bed op te maken

Het leidt tot een betere productiviteit

Misschien vraag je je af hoe het opmaken van het bed je productiviteit verhoogt. Een terechte vraag, en je vindt het antwoord in het boek ‘The Power of Habit’ van Charles Duhigg. Volgens de auteur wordt het dagelijks opmaken van bedden een vaste gewoonte, iets dat gedurende de dag een reeks andere goede beslissingen op gang brengt en je het gevoel geeft de leiding te nemen.

In dit boek wordt beweerd dat deze basis gewoonten cumulatief leiden tot ‘een groter gevoel van welzijn en sterkere vaardigheden om zich aan een budget te houden’. Behoorlijk indrukwekkende resultaten, puur doordat je een minuut of twee hebt besteed om de lakens en het dekbed op te maken.

Het verlaagt je stress en verbetert je humeur

Je brengt ongeveer een derde van je leven door in je slaapkamer en de uitstraling van je kamer beïnvloedt je stemming. Het is moeilijk om je kalm, ontspannen, bekwaam en geaard te voelen als je omringd bent door rommeligheid. Een goed opgemaakt bed (nee, het hoeft niet aan militaire normen te voldoen, gewoon netjes en ongekreukt) zorgt er meteen voor dat de hele kamer er beter uitziet, waardoor een subtiele sfeer van rust en competentie ontstaat. Een opgemaakt bed laat zien dat je om jezelf en je huis geeft, en dat gevoel dat er voor je gezorgd wordt, helpt je humeur te verbeteren en je emotionele lasten te verlichten.

Het ziet er gewoon beter uit en voelt beter aan

Bedenk hoe het is om een ​​hotelkamer binnen te lopen. Het eerste dat opvalt is een keurig opgemaakt bed dat je bijna smeekt om tussen de zachte lakens te glijden. Stel je nu diezelfde hotelkamer voor, maar met een onopgemaakt, verkreukeld bed. Je zou waarschijnlijk terugdeinzen en meteen de receptie bellen. Zou je nog steeds tussen die lakens willen glijden? Waarschijnlijk niet.

Redenen om elke dag je bed op te maken

Er is gewoon iets aan een opgemaakt bed dat beter aanvoelt aan het einde van een lange dag, deels omdat het bed er schoner uitziet (zelfs als je de lakens al weken niet hebt verschoond), en deels omdat als een bed er goed uitziet, het voelt ook goed. Weinig dingen evenaren het pure plezier om na een hectische dag in een vers opgemaakt bed te kruipen met een licht opgevuld kussen.

Pak dus elke ochtend die paar minuten om je bed op te maken. Het zou zomaar je hele leven kunnen verbeteren!