Slaapkamer

Kleine kinderen groeien snel en verruilen van wieg tot ledikant naar echt bed

kinderslaapkamer

Kleine kinderen worden heel snel groot en voordat je er erg in hebt verhuizen ze van wieg naar ledikant. Het bewust worden van hoe rap je kinderen groeien komt helemaal, wanneer je de keuze moet gaan maken voor een daadwerkelijk bed. Niet langer kruipen ze tegen de spijlen van het ledikant omhoog. Nee, ze springen er inmiddels probleemloos overheen en dus wordt het tijd deze te vervangen door een heus bed met volwassen maten. 

Je hebt op het internet het nodige gespeurd naar verschillende modellen voor een bed voor je kleine en met een aantal afbeeldingen in je telefoon ga je richting de meubelmaker in het dorp. Het zal geen probleem voor hem zijn om het door jouw gewenste bed op maat te maken en hij vertelt je dat je over een dag of drie terug kunt komen om het op te halen. 

Een standaardmaat voor een eenpersoonsbed is 90 bij 200 centimeter

Nu mist alleen het matras nog. Je kind is nog niet zo oud dat je moet gaan kijken naar een tweepersoonsmatras, dus ga je zoeken naar een standaardmaat zoals een matras 90 bij 200. Ook in deze maat zijn er verschillende mogelijkheden en modellen beschikbaar, dus je laat je goed voorlichten over de verschillende opties die er op korte termijn leverbaar zijn. 

De keuze voor een matras is afhankelijk van het door jouw gewenste comfort en daarnaast speelt je lichaamsgewicht een belangrijke rol. Gelukkig hoef je er bij de aankoop van een matras voor jouw kind nog niet zozeer rekening mee te houden dat dit laatste een belangrijke zal spelen. Alle matrassen zijn over het algemeen geschikt om het gewicht van een persoon tot 90 kilogram te dragen, een gewicht waarvan je niet verwacht dat die kleine van je het snel zal bereiken. 

Vrijwel alle matrassen zijn voorzien van vering. Dit is de meest voorkomende manier waarmee een matras het nodige comfort garandeert. Doordat het matras hol is, kan de lucht daarom probleemloos circuleren, waardoor het fris blijft. Daarnaast zijn er combinaties van matrassen met vering en verschillende soorten koudschuim beschikbaar. Het koudschuim wordt toegepast in de toplaag en verzekert je van een zachte ondergrond.